Onderzoeksrapportage Zo Sport Nederland

Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven meer te sporten en te bewegen zijn feiten, cijfers en inzichten over sport en beweegdeelname een nuttige basis. Welke sporten worden veel beoefend? Welke doelgroepen sporten juist heel vaak of relatief weinig? Kortom: Hoe sport Nederland eigenlijk?

Ontwikkelingen op gebied van sportdeelname 2013-2018

In dit rapport vind je de laatste ontwikkelingen op het gebied van sportdeelname in Nederland van de afgelopen 5 jaar. De belangrijkste onderliggende databronnen zijn de leden- en lidmaatschapscijfers van sportbonden aangesloten bij NOC*NSF en de maandelijkse Sportdeelname Index uitgevoerd door Ipsos in opdracht van NOC*NSF.

Het rapport dient als bron van informatie voor de hele sportbranche van Nederland. Het toont zowel de ontwikkeling van het aantal actieve sporters in Nederland als de ontwikkeling van leden en lidmaatschappen de sportbonden aangesloten bij NOC*NSF.

Optimale sportomstandigheden

NOC*NSF werkt met sportbonden, sportclubs, gemeenten en allerlei andere partijen samen om voor iedereen optimale sportomstandigheden te creëren. Het gaat dan om het versterken van sportclubs, het ontwikkelen en aanbieden van sportactiviteiten op maat, aantrekkelijke accommodaties en goed opgeleid sportkader.

Met de gezamenlijke sport brengen we sportclubs, gemeenten, zorginstellingen, het bedrijfsleven, het onderwijs en andere organisaties bij elkaar om samen te werken en sport in te zetten voor een betere samenleving. Ook doen we onderzoek naar ontwikkelingen in de sport. Zo kunnen mensen op een laagdrempelige manier in aanraking komen met sportactiviteiten en optimaal plezier beleven aan sport

Zo Sport Nederland

Infographic van sporters en leden in de 12 provincies

Contact

Voor meer informatie over deze rapportage en/of de NOC*NSF dienstverlening aan sportbonden en gemeenten rondom Sportdeelnamedata- en onderzoek kan contact worden opgenomen met NOC*NSF via KISS@nocnsf.nl (o.a. de Sportdeelname Index en Kennis Informatie Systeem Sport (KISS).

Contact

Contact

kiss@nocnsf.nl

Download het rapport: