Week van de Scheidsrechter

#scheidsbedankt

Van zaterdag 30 september tot en met zondag 8 oktober is de Week van de Scheidsrechter 2023. Hét jaarlijkse moment waarop we met en namens de sport onze scheidsrechters, juryleden en officials massaal bedanken voor hun inzet. Zij zijn immers onmisbaar voor de sport. Doen jullie ook weer mee?

Samen met een groot aantal sportbonden moedigen we zoveel mogelijk sporters en sportclubs aan om hun scheidsrechters, juryleden en officials tijdens de Week van de Scheidsrechter in het zonnetje te zetten! Want, ook al zou het heel normaal moeten zijn dat alle sporters de inzet van scheidsrechters, juryleden en officials waarderen, is een beetje extra aandacht voor wat zij allemaal voor hun sport doen, nog steeds op zijn plaats.

Bovendien helpt de Week van de Scheidsrechter sportbonden om deze mooie vrijwilligerstaken in de spotlight te zetten en nieuwe mensen enthousiast te maken voor deze belangrijke functies.

Online campagne

Dat doen we met een door sportbonden en NOC*NSF gezamenlijk ontwikkelde online campagne. Het doel: sportclubs en sporters laten weten dat de Week van de Scheidsrechter eraan komt en hen activeren om de scheidsrechters, juryleden en officials van hun club te bedanken! Naast de campagnevideo die laat zien hoe onmisbaar zij zijn, ontwikkelen we een nieuwe #scheidsbedankt-socialmediacampagne.

In deze campagne roepen we alle clubs, (top)sporters, vrijwilligers en bestuursleden op om via hun persoonlijke socialmediakanalen scheidsrechters, juryleden en officials te bedanken met hashtags #scheidsbedankt, #officialbedankt, #jurybedankt, vlogs of foto’s. De uitwerking van dit concept is te vinden in de toolkit.