TeamNL @Work mediatheek

Mediatheek overzicht

TeamNL@work heeft verschillende, tutorials, video’s en webinars ontwikkeld met thema’s die voor jou interessant kunnen zijn. Hieronder staan ze voor jou op een rijtje. Bekijk of beluister het thema waar jij meer over wilt weten. En heb je een vraag? Laat het ons dan weten! Stuur een e-mail naar teamnlatwork@nocnsf.nl

Personal branding

Benieuwd hoe je jezelf (beter) positioneert? We hebben drie tafelgesprekken en een webinar die jou verder helpen binnen het thema personal branding.

Webinar: personal branding

Wil jij leren over personal branding, maar ben je niet in de gelegenheid (geweest) om het groepsprogramma TeamNL@work | personal branding te volgen? In dit webinar delen we alle hoofdlijnen met je. Dan doen we samen met oud-judoka Marhinde Verkerk, die veel heeft geleerd van haar deelname aan het groepsprogramma.

Video's

Hieronder vind je een aantal video's met take-aways waarin ervaringsdeskundigen je bijpraten over verschillende onderwerpen.

Maatschappelijke waarde van een topsporter

Mandela zei het al in 2000. “Sport has the power to change the world. It has the power to inspire. It has the power to unite people in a way that little else does”. Jij als topsporter bevind je midden in de sport en dit
geeft je de mogelijkheid om eenvoudig een verschil te maken, als je dit zou willen. Het document is een take-away van het tafelgesprek over maatschappelijke waarde van topsport. 

Take-away maatschappelijke waarde van een topsporter (pdf)

Omgaan met de media

In de media jouw verhaal mogen vertellen, biedt de kans jezelf te profileren. Maar dat is niet altijd eenvoudig. In het tafelgesprek over omgaan met de media, gaan we dieper in op het speelveld van de media, hun belangen en hoe jij sterk voor de dag komt komen tijdens een interview. Het document is een take-away van het tafelgesprek dat je hiernaast kunt bekijken.

Take-away omgaan met de media (pdf)

Slim social media inzetten

Social media is een instrument dat bij kan dragen aan een sterk persoonlijk merk. Maar waar moet je nu precies op letten? En hoe kun je nog slimmer en beter social media inzetten om jouw verhaal te vertellen? We spraken erover tijdens het tafelgesprek 'Slim social media inzetten'. 

Take-away slim social media inzetten (pdf)

Impactvol verhalen vertellen 

Als topsporter jouw verhaal goed over kunnen brengen, draagt bij aan een sterk persoonlijk merk. Zeker wanneer het een maatschappelijk thema betreft. Maar hoe doe je dat nu? Hoe weet je mensen te boeien en te binden? Daar spraken we over in het tafelgesprek 'impactvol verhalen vertellen'. 

Impactvol verhalen vertellen (pdf)

Atletenvertegenwoordiging

Ben je al actief in de atletenvertegenwoordiging, wil je dat gaan doen of ben je benieuwd naar ervaringen van anderen? Bekijk dan onze webinars met oud-TeamNL-er Nouchka Fontijn als host.

Informatieve video's

Topsport en onderwijs

Het is belangrijk dat topsporters hun sportloopbaan kunnen combineren met onderwijs. Elke fase van onderwijs heeft daarom faciliteiten die je helpen om de combinatie sport en onderwijs makkelijker te maken. Altijd afgestemd op jouw niveau, vaardigheden en ambities. In onderstaande video nemen honkballer Kaien Oukes en handboogschutter Gijs Broeksma je mee in hun duale carrière.

Topsport en onderwijs

Topsport en werkervaring

Ook in de combinatie topsport en het opdoen van werkervaring, vinden wij het belangrijk dat topsporters zich verantwoord kunnen ontwikkelen. Met relevante werkervaring op zak of met ervaring op het vlak van maatschappelijke inzet bereiden sporters zich voor op de stap naar een volgende carrière. Judoka Karen Stevenson en paratafeltennisser Sem Roelofs delen hun ervaringen.

Topsport en werkervaring

De volgende carrière

Topsport is een tijdelijk beroep. Er komt een moment, gepland of ongepland, dat sporters de stap naar een volgende carrière zetten. TeamNL@work ondersteunt hen daarbij met verschillende maatwerktrajecten, zoals loopbaancoaching, transitiebegeleiding en coaching naar werk(-ervaring). Zodat de transitie naar een volgende carrière zo soepel mogelijk verloopt. Softbalster Shareday Christina en 3x3 basketballer Kasper Averink vertellen in deze video meer over hun transitie.

Voorbereiding op de volgende carrière

Maatschappelijke inzet TeamNL

TeamNL kleurt Nederland oranje. Jouw energie en wat je doet dat inspireert. Samen kunnen we als TeamNL iets terug doen voor Nederland en een verschil maken.

Maatschappelijke en commerciële inzet TeamNL