TeamNL@work

Persoonlijke ontwikkeling van topsporters

Topsport is een prachtig, maar tijdelijk beroep. De voorziening TeamNL@work ondersteunt topsporters bij hun persoonlijke ontwikkeling tijdens én na de sportieve loopbaan. Dit om goed voorbereid te zijn op de volgende carrière na de topsport. 

TeamNL@work is er voor topsporters:

  • met een A-status
  • met een HP-status
  • met een Selectiestatus
  • die tot 2 jaar geleden een A-, HP- of Selectiestatus hadden
Teamnl@Work 60

Over TeamNL@work

TeamNL@work wordt gefinancierd door het ministerie van VWS. Om topsporters maximale ondersteuning te bieden, werken we binnen TeamNL@work samen met uitvoeringspartners zoals Fanbased, Sporttop, UWV en de TeamNL centra.

Wil jij je tijdens of na je topsportcarrière blijven ontwikkelen zodat je goed voorbereid bent op een volgende carrière? Hieronder vind je een overzicht van het aanbod van TeamNL@work.

Contact met TeamNL@work

Vragen? Of contact opnemen? 

Bekijk de contactpagina van TeamNL@work

"Topsporters inspireren ons allemaal tot sporten en bewegen met hun harde werk en grote motivatie. Topsport vergt enorme toewijding, maar laat soms weinig tijd over om na te denken over de stap daarna. Daarom investeert VWS ook in topsporters tijdens en na hun sportcarrière. Samen met TeamNL@Work van NOC*NSF begeleiden we sporters bij een soepele overgang naar de volgende carrièrestap."

Conny Helder - Demissionair minister voor Langdurige Zorg en Sport

Veelgestelde vragen

Hoe kun je je aanmelden voor ondersteuning vanuit TeamNL@work?

Ondersteuning vanuit TeamNL@work start altijd met een vrijblijvend persoonlijk gesprek. Vul het contactformulier in om te starten met jouw ondersteuning. Binnen vijf werkdagen nemen we contact met je op. Je kunt ook een appje sturen naar TeamNL Athlete Services als je meer wilt weten.

Wie komt in aanmerking voor ondersteuning vanuit TeamNL@work?

Topsporters met een A-, HP- of Selectiestatus en sporters die tot 2 jaar geleden een A-, HP- of Selectiestatus hadden kunnen gebruik maken van TeamNL@work.

Waarom start ondersteuning vanuit TeamNL@work altijd met een persoonlijk gesprek?

Vanuit TeamNL@work is er divers aanbod beschikbaar. Om jouw behoefte helder te krijgen en te kijken welk (op maat gemaakt) programma hier het beste bij past, starten we met een gesprek om jou beter te leren kennen.

Visie, strategie en doelen duale ontwikkeling

Visie duale ontwikkeling

Vanuit een holistische benadering stimuleren we alle sporters in Nederland met een status van NOC*NSF om zich verantwoord te ontwikkelen om het beste uit zichzelf te kunnen halen zowel op sportief, cognitief als sociaal vlak. Dit doen we door voor iedere sporter om een optimale en verantwoorde sportomgeving te creëren.

Strategie

Topsport is een tijdig beroep waar topsporters competenties ontwikkelen die van specifieke waarde zijn voor de maatschappij. Vanuit NOC*NSF zetten wij in op vroegtijdige bewustwording en doorlopende begeleiding van topsporters. Wij staan voor autonome topsporters die regie nemen over hun eigen carrière en ontwikkeling.

Vanuit NOC*NSF willen wij de zelfregulatie van topsporters ondersteunen en willen wij topsporters passend bij hun fase optimaal stimuleren in de voorbereiding op hun maatschappelijke carrière.

Doelen

  • Duale ontwikkeling is fundamenteel onderdeel van topsportbeleid
  • Creëren van een cultuur en omgeving die de duale ontwikkeling van de topsporter stimuleert
  • Versterken van landelijk netwerk van onderwijs (stakeholders)
  • Vergroten van mogelijkheden op de arbeidsmarkt voor topsporters
  • Maatschappelijke ontwikkelingen en inzichten vertalen naar praktijk