Topsport TeamNL Parijs 2024

Lois Abbingh en Worthy de Jong vlaggendragers olympisch TeamNL

22 juli 2024
Lois Abbingh en Worthy de Jong vlaggendragers olympisch TeamNL

Handbalster Lois Abbingh (31) en 3x3 basketballer Worthy de Jong (36) dragen op vrijdag 26 juli de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Parijs. Dat maakte chef de mission Pieter van den Hoogenband vandaag bekend. Voor het eerst in de geschiedenis van de Zomerspelen wordt dit evenement niet in een stadion gehouden, maar op en rondom de iconische Seine.

Van den Hoogenband kon net als tijdens de openingsceremonie van Tokyo 2020 een man en vrouw aanwijzen om de Nederlandse driekleur te dragen, omdat het IOC gendergelijkheid stimuleert. Voor Lois Abbingh zijn het haar derde Olympische Spelen, Worthy de Jong maakt zijn debuut op het olympisch podium.

Symbool voor een heel team

Van den Hoogenband: “Lois en Worthy dragen vrijdag de vlag namens alle sporters van TeamNL. Zij staan symbool voor een heel team dat een land van miljoenen mensen verbindt en vertegenwoordigt. Het zijn unieke persoonlijkheden die met hun individuele capaciteiten een team beter maken. Ze hebben de laatste jaren in Nederland en ver daarbuiten bijzondere prestaties geleverd. Daarnaast inspireren ze jong en oud om actief te zijn en uit te blinken. Ze hebben bewezen dat je met inzet, karakter en doorzettingsvermogen tot bijzondere prestaties kan komen. Alle TeamNL’ers en Nederlanders mogen er trots op zijn dat Lois en Worthy vrijdag voorop gaan bij de openingsceremonie.”

Vlaggendragers TeamNL

Lois Abbingh: ‘’Ik vind het een enorme eer dat ik de vlag mag dragen voor Nederland tijdens de Olympische Spelen. Ik denk dat het voor het handbal in Nederland ontzettend veel betekent. En persoonlijk vind ik het heel erg mooi dat ik op mijn derde Olympische Spelen voorop mag in de strijd. Ik kan niet wachten om TeamNL te vertegenwoordigen.’’

Worthy de Jong: ‘’Ik had nooit gedacht dat ik gevraagd zou worden om vlaggendrager te zijn voor Nederland. Ik vind het een enorme eer en daarnaast is het een mooi podium voor onze sport.’’

Programma Olympische Spelen 2024

Van 26 juli tot en met 11 augustus 2024 komen meer dan 10.000 sporters naar Parijs voor het grootste sportevenement in de wereld. Bekijk hier het volledige programma van TeamNL per dag.

Vlaggendragers Teamnl OS Parijs 760 X 456

Deel dit artikel op social media: