Bonden Sportbonden

Nieuwe loterij voor lokale steun sportverenigingen

28 februari 2024
Nieuwe loterij voor lokale steun sportverenigingen

Met de oprichting van de nieuwe Clubloterij kunnen alle sportverenigingen in Nederland elk voorjaar extra geld ophalen voor de lokale sport. Een kant-en-klaar systeem geeft clubs de gelegenheid om de loterij naar eigen zicht in te richten, veilig digitale lootjes te verkopen en winnaars te laten trekken. De opbrengst, die kan oplopen tot 2,5 miljoen euro, is volledig voor de breedtesport. De loterij is een initiatief van NOC*NSF.

Veel sportclubs verkeren in financiële moeilijkheden door de sterk gestegen kosten. Tegelijkertijd willen verenigingen bijvoorbeeld verduurzamen om de energielasten structureel te verlagen. Ook kan er behoefte zijn aan nieuwe apparatuur of meubilair. De Clubloterij biedt verenigingen de volledige vrijheid om in hun eigen omgeving via digitale lootjes extra inkomsten te verwerven. Het loterijsysteem daarvoor – inclusief vergunning en notariële trekking – is al geregeld. Dat bespaart de deelnemende verenigingen tijd en geld.

‘Verenigingsstructuur vitaal houden’

Guido Davio, directeur breedtesport bij NOC*NSF: “We willen met de loterij sportverenigingen een financiële steun in de rug geven om de slagkracht te vergroten en de continuïteit van verenigingen verder te versterken. Zo blijven we met onze unieke sportinfrastructuur werken aan sportplezier en het vergroten van de maatschappelijke, fysieke en sociale impact van sport. Deze instap-loterij biedt verenigingen de kans om zich ook langs deze weg te versterken.”

Deel dit artikel op social media: