NOC*NSF Partners

NOC*NSF kiest met nieuwe partner DENHAM voor verrassend beeld tijdens olympische en paralympische ceremonies

21 november 2023
NOC*NSF kiest met nieuwe partner DENHAM voor verrassend  beeld tijdens olympische en paralympische ceremonies

Traditionele kostuums maken plaats voor sportieve design ‘werkkleding’

De representatieve, ceremoniële kleding van TeamNL tijdens de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs, volgend jaar, wordt ontworpen door kledingmerk DENHAM. NOC*NSF stapt met deze nieuwe partner af van de traditionele kostuums. De nieuwe kleding voor officiële momenten, zoals de openings- en sluitingsceremonie, is ontworpen in overleg met (ex)topsporters. De ontwerpen zijn nog geheim, maar één ding is zeker: de traditionele bordesfoto van medaillewinnaars met de koning zal er volgend jaar heel anders uitzien.

Het internationale kledingmerk DENHAM onderscheidt zich door een heel eigen invulling te geven aan het begrip ‘werkkleding’ waarbij denim centraal staat.

De kledingproducent heeft sporters en oud-sporters actief betrokken bij het ontwerpproces, om hun behoeften te combineren met technische innovaties en expertise op kleding- en textielgebied. Er is speciaal voor deze gelegenheid een ademende en duurzame lichtgewicht stof ontwikkeld.

Deze nieuwe partner van NOC*NSF wordt letterlijk en figuurlijk heel zichtbaar in Parijs. We zijn er trots op dat we met DENHAM straks een unieke uitstraling hebben op de ceremoniële momenten, waar topsporters zelf zo direct aan hebben bijgedragen.
Directeur Topsport André Cats

Deelnemers aan de Olympische Spelen staan bij de openingsceremonie op de Seine op ‘de grootste catwalk ter wereld’ zoals DENHAM het noemt. Het ontwerpteam heeft dat beeld voor ogen gehad op de tekentafel en in de gesprekken met (ex)topsporters. Bij de presentatie van TeamNL omstreeks juni volgend jaar, wordt de nieuwe representatieve kleding onthuld.

Jason Denham en Marc van den Tweel afbeelding

Jason Denham (oprichter DENHAM) en Marc van den Tweel (algemeen directeur NOC*NSF)

Deel dit artikel op social media: