Bonden Sportbonden

Vernieuwde workshops Code Goed Sportbestuur en Vrijwilligersmanagement

9 augustus 2023

Veel clubbesturen richten zich op thema’s als sportplezier, professionele ontwikkeling en efficiënt besturen. Om clubbesturen hierbij te ondersteunen zijn de e-learning Vrijwilligersmanagement en de online module Code Goed Sportbestuur aangepast.

Vrijwilligersmanagement
Goed vrijwilligersmanagement draagt bij aan betrokken, actieve leden en een sterke vrijwilligersorganisatie. Samen met anderen kun je kosteloos de online module vrijwilligersmanagement volgen. Deze module staat boordevol inspiratie, praktijkvoorbeelden, praktische tools en tips over o.a. werven, behoud en waardering. Met het doorlopen van de module geef je vorm aan duurzaam vrijwilligersmanagement op jouw club.

De module start met een zelfscan zodat bestuurders snel inzicht krijgen waar de club staat en wat de club nodig heeft om verder te ontwikkelen. De module biedt inspiratie, praktijkvoorbeelden, opdrachten, tools en tips om direct mee aan de slag te gaan. Je werkt toe naar een duurzame verankering van vrijwilligersmanagement in jouw sportclub.

Code Goed Sportbestuur
De Code Goed Sportbestuur sluit aan bij de huidige maatschappelijke ontwikkelingen en de toenemende waarde van sport. Sporters hebben in toenemende mate behoefte aan kwaliteit en veiligheid. De Code biedt daarom zowel sportbesturen als sporters de principes en richtlijnen van goed sportbestuur. Dit helpt om te versterken als bestuur en daarmee ook als club én meteen om misstanden te voorkomen.

De module start met een zelfscan zodat bestuurders snel inzicht krijgen waar de club staat en wat de club nodig heeft om verder te ontwikkelen. Je werkt aan een sterk, integer en bewust bestuur met een heldere koers. Je laat zien dat je een betrouwbare partner bent in de maatschappij en weet wat jullie toegevoegde waarde is voor de lokale samenleving. Daarnaast verstevig je de interne organisatie voor je eigen club. De module ondersteunt door inspiratie, praktijkvoorbeelden, opdrachten, tools en tips te bieden om direct mee aan de slag te gaan. Je werkt toe naar een duurzame verankering van goed sportbestuur in jouw sportclub. Zo zorg je voor een inclusieve, positieve en sociaal veilige sportcultuur.

Nieuwe sportbestuurders
De e-learning vrijwilligersmanagement en workshop Code Goed Sportbestuur is ook uitermate geschikt voor nieuwe sportbestuurders, als introductie op hun werk als bestuurders. Leuke toevoeging op de welkomstmail aan nieuwe bestuurders of tijdens een introductiebijeenkomst voor nieuwe bestuurders. 

Meer aanbod voor bestuurder
Naast bovenstaande module zijn voor clubbesturen nog andere ontwikkelingsmogelijkheden en thema’s voor bestuurders beschikbaar. Zoals de thema’s waar vaak issues en kansen liggen: Ledenbinding, Communicatie, Geld genereren, Jouw club klaar voor de toekomst?! Of de thema’s die iedereen persoonlijk belangrijk vindt en waarvan het interessant is om met collega-bestuurders te ontdekken wat je er als club mee kunt: Duurzame sportaccommodatie, Gezonde sportomgeving, Sociale veiligheid, Goed Sportbestuur, Samenwerking 50plussport: www.sportopleidingen.nl

Deel dit artikel op social media: