NOC*NSF Parijs 2024 TeamNL

Ambities Parijs 2024: medailles én persoonlijk excelleren

2 augustus 2023
Ambities Parijs 2024: medailles én persoonlijk excelleren

De magische teller op Papendal staat op 359 dagen. Dit betekent dat over minder dan een jaar de Olympische Spelen in Parijs van start gaan. Niet lang daarna gevolgd door de Paralympische Spelen.

"Het worden Spelen om naar uit te kijken," aldus André Cats, directeur topsport van NOC*NSF. "De vooruitzichten voor TeamNL zijn goed en daarnaast worden het Spelen dicht bij huis waar naar verwachting grote aantallen Nederlandse fans voor een onvergetelijke sfeer zullen zorgen."

Tijdens Paris 2024 wil NOC*NSF met TeamNL – zowel olympisch als paralympisch – bij de tien meest succesvolle topsportlanden ter wereld horen. Cats: "Die ambitie staat fier overeind en is vastgelegd in de Sportagenda 2032. Tegelijkertijd willen we de maatschappelijke meerwaarde van topsport meer gewicht geven. Wij noemen het bij TeamNL ‘glanzende medailles’. Dat is waar wij voor gaan en staan. Dat betekent dat we ook klaarstaan voor sporters die hun dromen niet zien uitkomen. Afzien, verlies en incasseren hoort ook bij topsport."

Cats benadrukt dat het gaat om sporters, hun ambities, doelstellingen, resultaten en verhalen. "We blijven bonden, sporters en begeleiders ondersteunen hun dromen waar te maken. Dat doen we met onze kernwaarden excelleren, respect en samen, als basis. Ik zie dagelijks dat onze sporters tot verbazingwekkende prestaties in staat zijn en Nederland van trots laten gloeien. Ik verheug me op het komend jaar. Met prachtige Olympische en Paralympische Spelen in het vooruitzicht."

Deel dit artikel op social media: