NOC*NSF Talentontwikkeling TeamNL Experts

Ireen Wüst gaat topsportervaring delen met talentvolle sporters

13 april 2023
Ireen Wust gaat topsportervaring delen met talentvolle sporters

Ireen Wüst is dinsdag 11 april bij NOC*NSF gestart als expert prestatiegedrag en mentale gezondheid. In deze parttimerol zal zij jonge talentvolle sporters begeleiden in voorbereiding op hun topsportcarrière.

Ireen beëindigde vorig jaar na de Winterspelen in Beijing haar topsportcarrière. Nederlands succesvolste olympiër gaat haar jarenlange ervaring nu delen met sporters die deel uitmaken van topsport- en opleidingsprogramma’s bij de TeamNL Centra.

De oud-schaatsster zal sporters helpen zich te ontwikkelen op gebieden als weerbaarheid en zelfstandigheid. Deze rol sluit naadloos aan bij de functie van topsportleefstijlcoach, die ze sinds begin april vervult bij TeamNL Centrum Noord.

Dat ik mijn ervaring kan inzetten om jonge talentvolle sporters te helpen bij de voorbereiding op hun topsportcarrière is echt supermooi
Ireen Wüst

Ireen Wüst: “Dat ik mijn ervaring van achttien jaren topsport kan inzetten en gebruiken om sporters in opleidingsprogramma’s in hun persoonlijke ontwikkeling te helpen is echt supermooi. Het blijft bijzonder om binnen de voor mij zo bekende topsportomgeving een rol te blijven vervullen. Ik ga dan ook vol enthousiasme aan de slag.”

“Ik ben blij dat Ireen met al haar ervaring aankomende topsporters gaat helpen,” aldus André Cats, directeur topsport bij NOC*NSF. “Er zijn zoveel facetten waar sporters mee te maken krijgen. Wat hulp om alles te structureren is dan fijn. Ireen weet als geen ander wat de sport van je vraagt. Die ervaring kan zij nu overbrengen op de volgende generatie.”

Deel dit artikel op social media: