NOC*NSF Organisatie TeamNL Experts

Guido Davio nieuwe directeur Sportparticipatie NOC*NSF

12 april 2023
Guido Davio nieuwe directeur Sportparticipatie NOCNSF

Guido Davio (43) start per 1 juni als nieuwe directeur Sportparticipatie bij NOC*NSF. Hij wordt daarmee verantwoordelijk voor het breedtesportbeleid van de sportkoepel. Guido Davio heeft veel managementervaring in de sport als directeur van de volleybalbond Nevobo en daarvoor als manager Competitie & Verenigingszaken bij hockeybond KNHB.

Samen met de sportbonden en de maatschappelijke partners van NOC*NSF zal Guido Davio met zijn toekomstige team vol inzetten op het realiseren van de doelen van het Sportakkoord en de Sportagenda 2032 van NOC*NSF.

Marc van den Tweel, algemeen directeur van NOC*NSF: “Met deze benoeming versterken we onze organisatie op het gehele terrein van sport en bewegen. Guido brengt veel kennis mee van de unieke Nederlandse sportinfrastructuur en weet ook strategisch verbinding te leggen met andere maatschappelijke sectoren, zoals bijvoorbeeld zichtbaar werd bij de succesvolle organisatie van het WK volleybal voor vrouwen, afgelopen jaar.”

Samen met mijn toekomstige team, de bonden en onze maatschappelijke partners gaan we de schouders eronder zetten om zoveel mogelijk mensen het plezier in sport en bewegen te laten ervaren
Guido Davio

Guido Davio: “Ik heb er veel zin in om 1 juni te starten bij NOC*NSF. Mijn hart ligt bij sport en bewegen in de volle breedte. We willen van Nederland het sportiefste land ter wereld maken; dat is een flinke uitdaging als je kijkt naar de impact van de corona-epidemie op ons sportgedrag. Samen met mijn toekomstige team, de bonden en onze maatschappelijke partners gaan we de schouders eronder zetten om zoveel mogelijk mensen het plezier in sport en bewegen te laten ervaren.”

Deel dit artikel op social media: