Internationaal Sportbonden

Acht sportbonden bij nationale workshop RINGS-project

24 november 2022
Acht sportbonden bij nationale workshop RINGS-project

Dinsdag 8 november vond, als onderdeel van de masterclass Public Affairs, op golfclub Toxandria bij Breda de nationale workshop van het RINGS-project plaats. Deze masterclass is voor het derde jaar georganiseerd en is speciaal voor public affairs-medewerkers van sportbonden.

NOC*NSF is sinds het begin van het RINGS-project in 2020 een actieve deelnemer. Doel van het door het Europese Olympische Comité gerunde project is om strategisch management van NOC’s en haar leden te ontwikkelen, doorontwikkelen en moderniseren.

In het project dat in december eindigt, zijn meerdere producten voor NOC’s en haar leden opgeleverd. Zoals een handboek strategisch management voor NOC’s maar ook een zogenaamde stakeholdertool. Tijdens de nationale workshop kregen de acht deelnemende sportbonden uitleg over deze tool en gingen ze ermee aan de slag. Iedere sportbond nam een voorbeeld uit de eigen praktijk, zoals het binnenhalen van een groot evenement. De praktijk toonde aan dat dit instrument zeer goed bruikbaar is voor en door sportbonden. Door de stappen uit de stakeholdertool te doorlopen, kregen de bonden meer inzicht in de keuze van relevante stakeholders en de manier waarop en de mate waarin deze stakeholders betrokken werden.

Voor meer informatie over het RINGS-project klik hier.

In december zullen zowel de stakeholdertool als het handboek online staan. Wij zullen dan via de AM Update de link naar beide producten communiceren.

Deel dit artikel op social media: