Bonden Sportbonden

Kandidaten met internationale bestuursambitie gezocht

6 juni 2022

De afgelopen jaren namen toekomstige internationale bestuurders uit Nederland deel aan de Nordic International Leadership Education. Dit programma voor talentvolle kandidaten met internationale bestuursambitie wordt in samenwerking met de nationale bonden van Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden aangeboden.

De eerste jaargangen van het programma zijn goed ontvangen door de deelnemers en dit is aanleiding voor NOC*NSF om samen met de eerder genoemde NOC’s weer het programma van de Nordic International Leadership Education (hierna NILE) te organiseren.

Het doel van het programma is om getalenteerde sportbestuurders met kennis, kunde en een verbreed netwerk op weg te helpen naar een internationale bestuurders-carriere. Het NILE-programma behandelt communicatie-, onderhandelings-, presentatie- en lobbytechnieken en geeft veel informatie over sportpolitieke structuren en netwerken.

Het NILE programma start na de zomer met een driedaags programma op Papendal (29 sep. t/m 1 okt.) voor maximaal 25 deelnemers. Dit driedaags programma dient tevens als nationale selectiemoment. Uit deze groep worden vervolgens maximaal 5 kandidaten geselecteerd die deelnemen aan het internationale vervolg. Deze bestaat uit 2 workshops, meerdere digitale sessies en een studiereis naar Lausanne.

NOC*NSF hecht veel waarde aan een goede vertegenwoordiging van de Nederlandse sport in internationale besturen en commissies. Deelname aan het NILE programma is dan ook een uitermate geschikte mogelijkheid om de positie en de invloed van de Nederlandse bestuurders internationaal verder te versterken. Geschikte kandidaten, binnen uw bond, kunnen worden voor gedragen voor dit programma.

Uitsluitend bij NOC*NSF aangesloten sportbonden, NOC*NSF en NPC kunnen kandidaten voordragen. Dit kan tot uiterlijk vrijdag 1 juli.

Meer informatie, voorwaarden en het programma van de workshops zijn beschikbaar. Mocht u naar aanleiding hiervan vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Sybrecht Lensink - NOC*NSF Internationale Zaken.

Deel dit artikel op social media: