NOC*NSF Coronavirus en sport

Sport per 26 juni vrijwel weer open

18 juni 2021
Sport per 26 juni vrijwel weer open

Het kabinet heeft vrijdagavond bekend gemaakt per 26 juni de volgende stappen in het heropeningsplan te zetten. Voor de sport betekent dit onder andere dat wedstrijden vanaf 26 juni voor iedereen zijn toegestaan en dat publiek bij amateurwedstrijden en -trainingen weer welkom is, met inachtneming van de anderhalve meter afstand en met vaste zitplaatsen.

Sportlocaties mogen per 26 juni weer honderd procent van hun capaciteit op anderhalve meter afstand gebruiken en niemand hoeft tijdens het sporten onderling afstand te houden als dit de sportbeoefening in de weg staat.

"We gaan op een plezierige manier weer open, zonder ingewikkelde beperkingen", zegt woordvoerder Geert Slot van NOC*NSF. "Elke dag dat we eerder aan de slag kunnen, is meegenomen, ook nu straks de vakanties aanbreken. Honkbal, softbal en cricket bijvoorbeeld zijn echte zomersporten en die kunnen nu op een gemakkelijke manier beginnen. In enkele andere takken van sport zal men nu langer doorgaan. Er kunnen nog toernooien worden georganiseerd."

"Natuurlijk moeten de sporters buiten het veld rekening houden met de 1,5 meter, dat wel", zegt Slot. "Maar wat denk je wat dit betekent voor al die ouders, die maanden hun kinderen niet hebben kunnen zien sporten. Nu mogen we weer met het hele gezin naar de vereniging. Dat is geweldig nieuws."

Ook directeur Guido Davio van de volleybalbond reageerde verheugd: "Iedereen heeft lang zijn geduld moeten bewaren om op dit punt te komen. We kunnen onze leden en bestuurders alleen maar dankbaar zijn voor de inzet die ze hebben getoond, om door de afgelopen anderhalf jaar heen te komen. Richting het nieuwe zaalseizoen is het belangrijk dat het perspectief om gewoon met de competitie te kunnen starten er is."

Sportkantines en evenementen

Voor sportkantines gelden weer reguliere openingstijden en vervallen bijna alle beperkingen voor binnen en buiten, maar blijven wel enkele voorwaarden van kracht

Naast de basisregels blijven voor (sport)evenementen wel aangepaste maatregelen gelden.

Lees alle maatregelen na op de website van de Rijksoverheid

Dossier coronavirus en sport

Vanaf maandagavond 21 juni zullen we ons dossier coronavirus en sport met het protocol Verantwoord Sporten en de FAQ aanpassen aan de nieuwe regels.

Deel dit artikel op social media: