NOC*NSF Duurzaamheid Sportverenigingen Sportbonden

Verkiezing Sportaccommodatie van het Jaar: de genomineerde clubs stellen zich voor

Sanne Bode 20 april 2021
Verkiezing Sportaccommodatie van het Jaar: de genomineerde clubs stellen zich voor

Op donderdag 22 april wordt de winnaar van de Verkiezing voor Sportaccommodatie van het Jaar bekendgemaakt. De drie kanshebbers op de titel zijn Tennisvereniging Berg en Dal uit Berg en Dal, voetbalvereniging SV Grol uit Groenlo en voetbalvereniging FC Burgum uit Burgum. In een video stellen de genomineerde clubs zich aan je voor.

Uit de 31 inschrijvingen selecteerde een vakjury vorige maand drie genomineerden, die recentelijk hun vereniging hebben verduurzaamd. Tijdens de uitreiking donderdag vertellen de genomineerden in een pitch over hun duurzaamheidsreis en wordt daarna direct de winnaar bekendgemaakt. Meld je nu aan voor de digitale livestream en laat je inspireren door de mooie initiatieven van deze clubs!

In de video’s vertellen de genomineerden welke duurzaamheidsmaatregelen zij hebben getroffen en tot welke duurzame resultaten dit heeft geleid.

Tennisvereniging Berg en Dal

Bij de Gelderse tennisvereniging Berg en Dal heeft een commissie duurzaamheid het clubgebouw grondig aangepakt en energieneutraal gemaakt. En ook wordt er energie opgewekt door middel van zonnecollectoren. “We hebben alles aangepakt wat er aan te pakken was”, vertelt Hub Hamers in de video.

Voetbalvereniging SV Grol

Bij de Gelderse voetbalvereniging SV Grol is er verduurzaamd aan de hand van vier pijlers: energieneutraal, sociale duurzaamheid, multifunctionaliteit en circulariteit. “Er is een buitenschoolse opvang en elke woensdagmiddag is er een seniorengroep actief op het terrein voor onderhoud van het park en een sociaal moment met elkaar”, vertelt Floris Geessinck in de video.

FC Burgum

Het duurzame sportcomplex van het Friese FC Burgum is volledig energieneutraal doordat er zeshonderd zonnepanelen op het dak liggen. En in het kader van multifunctionaliteit is er ook fysiotherapie in het complex gehuisvest. “Een mooie ruimte voor de fysio, en voor de sporters is de fysio dichtbij huis”, legt Jaap van Bruggen in de video uit.

Meld je aan voor de livestream

Heb je als sportvereniging ook plannen om je clubhuis te verduurzamen, alleen weet je nog niet waar te beginnen? Meld je dan aan om de prijsuitreiking voor ‘Sportaccommodatie van het Jaar’ op 22 april vanaf 13.30u via de livestream bij te wonen. Diezelfde middag wordt ook de ‘Innovatieprijs Sportaccommodaties’ uitgereikt om 15u. Dit is bedoeld als stimulans voor de ontwikkeling van nieuwe concepten in de sportsector en wil het bedrijfsleven, opdrachtgevers en gebruikers aanmoedigen om de focus hebben op innovaties.

Wil jij één of beide verkiezingen bijwonen? Meld je hier aan. Je ontvangt dan kort voor het online event een mail met de toegangslink.

Deel dit artikel op social media: