NOC*NSF Coronavirus en sport

Kabinet verlengt en verruimt steunpakket voor de sport

21 januari 2021
Kabinet verlengt en verruimt steunpakket voor de sport

Het kabinet verlengt de specifieke steunmaatregelen voor de sport en trekt daarvoor 240 miljoen euro uit. Amateursportorganisaties die hard getroffen worden door de gevolgen van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus kunnen via verschillende regelingen gecompenseerd worden.

De steunmaatregelen voor de sportsector die zijn ingezet in 2020 worden verlengd tot 31 juni 2021. Het geld is bedoeld voor de Tegemoetkoming Amateursportorganisaties (TASO), Tegemoetkoming Verhuurders Sportaccommodaties (TVS), en de Specifieke Uitkering voor ijsbanen en zwembaden. Voor dit pakket aan maatregelen stelt het kabinet in totaal 240 miljoen euro beschikbaar en dit pakket vormt de basis voor ondersteuning van de sportsector in de eerste helft van 2021.

Deze steunmaatregelen staan naast de verschillende meer algemene overheidsregelingen die beschikbaar zijn voor een aantal sportorganisaties zoals de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) en de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW). Ook deze laatste regelingen zijn verlengd en uitgebreid.

We zijn al in gesprek met de minister van Sport om er samen voor te zorgen dat deze steun terecht komt op de plekken waar dat nu het meest nodig is
Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF

“De cijfers geven het al aan, veel mensen zijn door alle coronamaatregelen veel minder of helemaal niet meer aan het sporten.”, zegt Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF. "Dat is vooral voor de vitaliteit en weerbaarheid van hen zelf, maar ook voor de hele samenleving een slechte zaak. De helaas onvermijdelijke avondklok zal daar nog een schepje bovenop doen."

"Naast het negatieve effect op het welzijn van iedereen betekent minder sporten ook nog grotere problemen voor de sportsector zelf. Het is daarom goed dat het kabinet onze zorgen over de lokale sportclubs en de sportbonden deelt en expliciet aan sport aandacht besteedt in het nieuwe net aangekondigde steunpakket."

"We zijn al in gesprek met de minister van Sport om er samen voor te zorgen dat deze steun terecht komt op de plekken waar dat nu het meest nodig is. Vooral ook om er voor te zorgen dat zodra dat weer kan we de sport krachtig in kunnen zetten om de samenleving weer de broodnodige energie en ontspanning te geven.”

Deel dit artikel op social media: