Sportdeelname Nationale Sportweek Sportverenigingen Campagne Voel je thuis in de sport

Nederland in het teken van sport en bewegen

17 september 2020
Nederland in het teken van sport en bewegen

Van vrijdag 18 tot en met zondag 27 september is het NOC*NSF Nationale Sportweek. Heel Nederland staat dan in het teken van sport. Bonden, gemeenten en talloze verenigingen hebben de krachten gebundeld om zoveel mogelijk mensen in Nederland te inspireren om te bewegen en sporten. Ze openen hun deuren conform de geldende richtlijnen om zo de sport tien dagen lang in de schijnwerpers te zetten. 

Opening van de Nationale Sportweek

De officiële opening van de sportweek vindt plaats in Nieuwegein, één van de drie host cities. Kickbokser en Nationale Sportweek-ambassadeur Rico Verhoeven lanceert daar het 'Sport doet iets met je'-magazine, een eenmalige uitgave met inspirerende sportverhalen gemaakt rond de NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. 

Ook brengt singer-songwriter Gerson Main een ode aan de sport met zijn nieuwe single 'Medaille', die hij voor het eerst aan het Nederlandse publiek laat horen. Ook is deze dag de eerste bestemming van de Dug Out. Daarnaast vindt er via een livestream een Plank Challenge plaats voor de inwoners van Nieuwegein. 

Naast Nieuwegein zijn ook Emmen en Eindhoven dit jaar host city. 

De week verder in beeld

Iedere dag rijdt er in samenwerking met de Nederlandse Loterij een mobiele dug-out met bekende artiesten zoals Berget Lewis, Brainpower, Willeke Alberti, Sticks, schrijver Özcan Akyol en TeamNL-sporters door Nederland. Aan het einde van de dag brengen ze in een lied, rap of gedicht een ode aan de sport.

Daarnaast is er een 'accepteer of doneer challenge', waarbij bekende sporters je uitdagen workouts te doen om zo te ervaren hoe het is met een beperking te sporten.  Scholieren kunnen een sportcollege volgen en kinderen op de basisschool een beweegprogramma.

Op de zaterdagavond is het #BeActive Night, een onderdeel van de Europese week van de Sport, waarbij heel Nederland mee kan doen met Goedenavond Nederland onder leiding van Olga Commandeur.

Tijdens de Nationale Sportweek laat de gezamenlijke sport aan alle Nederlanders zien hoe leuk het is om te sporten en hoe toegankelijk sportclubs zijn voor iedereen

Ontdekkingsreis wat sport met je doet

Richard Kaper, manager sportparticipatie bij NOC*NSF: "Juist omdat we in bijzondere tijden zitten, zijn we trots dat we met de sportbonden, gemeenten en onze partners toch ook een mooie Nationale Sportweek kunnen neerzetten. Sport inspireert, sport verbindt en sport levert een belangrijke bijdrage aan de samenleving. Sporten bepaalt voor ons allemaal een deel van wie we zijn, wat we doen en vooral met wie we dat samen doen."

"Tijdens de Nationale Sportweek laat de gezamenlijke sport aan alle Nederlanders zien hoe leuk het is om te sporten en hoe toegankelijk sportclubs zijn voor iedereen. We vragen dan ook aan iedereen om op ontdekkingsreis te gaan wat sport met hen doet."

Deel dit artikel op social media: