Bonden Sportbonden

Update Klinkende Munt, oprichting nationaal fonds voor de sport

8 juli 2020

De Corona crisis heeft ook voor het nationaal fonds voor de sport i.o. gezorgd voor een tijdelijke pas op de plaats. Gelukkig is stap voor stap weer meer mogelijk en kunnen we samen sporten.
De samenleving is er nog meer van bewust dat sport- en bewegen bijdraagt aan sociale participatie en gezondheid bevordering. En dat is waar het nieuwe sportfonds voor staat, het stimuleren van sociaal sportinitiatief met sociale inclusie als uitgangspunt.

Lancering voorzien voor november

Het projectteam, de stuurgroep en de oprichtingspartners VSBfonds en NOC*NSF zetten met steun van het OranjeFonds en het Ministerie van VWS de schouders eronder om lancering voor november dit jaar voor te bereiden. Vervolgens kunnen we donateurs, voornamelijk filantropen, werven om kwetsbare doelgroepen te steunen en bij te dragen aan sociaal maatschappelijke sportinitiatieven. Er is goed overleg met de reeds bestaande sportfondsen in de markt om elkaar hierin te versterken.

Doelstelling

De doelstelling van dit fonds met ANBI status en CBF keurmerk is het vermogen van sport vergroten door meer geefgelden naar sport te bewegen. Daarnaast een gidsfunctie te zijn voor maatschappelijke activiteiten van sportbonden, bestaande fondsen in de sport als ook nieuwe initiatieven. En tenslotte atleten met raad en daad bij te staan die een eigen fonds op naam overwegen.

Uitnodiging informatie bijeenkomst 2 september

We bieden sportbonden de gelegenheid zich volledig bij te praten over het initiatief nationaal fonds voor de sport. Bent u geïnteresseerd? Dan verzoeken we u svp aan te melden via helma.scholten@nocnsf.nl voor het online Teams overleg op woensdag 2 september van 9.00 tot 10.30 uur.

Voor eventuele vragen kunt u mailen met Erik Lenselink (erik.lenselink@nocnsf.nl) of Esther Roelofs (esther@sportmarketingbureau.org)

Deel dit artikel op social media: