NOC*NSF Sportverenigingen Coronavirus en sport Sportwereld tegen corona

Sportwereld tegen corona: Haag Atletiek bedankt zorgmedewerkers met gratis hardloopclinics

Nicole Eyssen 21 juli 2020
Sportwereld tegen corona: Haag Atletiek bedankt zorgmedewerkers met gratis hardloopclinics

Wat doen sportorganisaties in ons land om hun steentje bij te dragen tijdens de coronacrisis? Er ontstaan in deze lastige tijden tal van mooie en innovatieve initiatieven om Nederland in beweging te houden. Vandaag: hoe Haag Atletiek als dank aan de zorgmedewerkers zes weken lang gratis loopclinics aanbiedt.

“Het was een spontaan idee binnen het bestuur”, zegt voorzitter van Haag Atletiek Pierre Heijnen. “We wilden laten zien dat we de inzet van de mensen in de zorg ook binnen Haag Atletiek heel erg waarderen en hen iets geven. Daarop werd besloten hen zes weken lang gratis deelname aan clinics aan te bieden. Een week of vijf geleden viel dat besluit, en inmiddels zijn we al ruim een week met de clinics bezig!”

Snel geregeld

Haag Atletiek is een grote vereniging met circa 1800 leden. “Dat maakt het wat makkelijker om zo iets zó snel voor elkaar te krijgen”, aldus Heijnen. We hebben een actief bestuur, waarin ook iemand de portefeuille PR en communicatie heeft en die persoon heeft goede banden met een groot aantal zorginstellingen in Den Haag en omgeving. Per mail zijn deze instellingen van ons initiatief op de hoogte gebracht en in de mail hadden we een link opgenomen, waarmee mensen zich konden aanmelden. De tijd om in te schrijven was drie weken, en bij de start van de clinics hadden we maar liefst 59 aanmeldingen!”

Zorgmedewerkers hebben de afgelopen tijd keihard gewerkt voor onze gezondheid. Nu willen wij uit dank daarvoor bijdragen aan hún gezondheid
Pierre Heijnen, voorzitter Haag Atletiek

Heijnen is daar trots op: “Zorgmedewerkers hebben de afgelopen tijd keihard gewerkt voor onze gezondheid. Nu willen wij uit dank daarvoor bijdragen aan hún gezondheid. Met de gratis hardloopclinics bij Haag Atletiek hopen we hen een prikkel te bieden om hun sport, die ze wellicht door het harde werken even op een laag pitje hadden staan, weer op te pakken.”

Elke werkdag een clinic

Jan Slootweg, trainer en bestuurslid loopgroepen binnen Haag Atletiek, coördineerde de organisatie van de clinics. “De trainingen zijn op elke werkdag van half 10 tot 11 uur. Zorgmedewerkers kunnen eens in de week, op een vaste dag deelnemen. Bij hun aanmelding konden zij een eerste en tweede voorkeur aangeven, maar als er een keertje geschoven moet worden, dan is dat ook geen probleem. Per clinic kunnen maximaal 15 mensen meedoen. Bij elke training heb ik twee trainers ingedeeld, zodat verschillen in niveau ook goed opgevangen worden.”

Nieuwe leden

Op 6 juli jl werd gestart met de trainingen. Inmiddels, twee weken verder, heeft Slootweg al veel enthousiaste reacties ontvangen. “De deelnemers zijn enthousiast. Het zijn mooie groepen en deze mensen weten hoe belangrijk een goede gezondheid is. Wij vinden het fijn dat we op deze manier iets daaraan bij kunnen dragen. En uiteraard hopen we dat we er wellicht ook nog een paar nieuwe leden door krijgen!”

Deel dit artikel op social media: