NOC*NSF Sportverenigingen Nationale Sportweek Sportbonden

NOC*NSF Nationale Sportweek 2020 gaat door!

Redactie 23 juni 2020
NOCNSF Nationale Sportweek 2020 gaat door

Sinds de coronacrisis wordt er in Nederland drastisch minder gesport. Dat terwijl sport helpt om je te wapenen tegen ongezondheid in het algemeen en het coronavirus in het bijzonder. Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek van 18 t/m 27 september onderstrepen wij dat belang van sporten en bewegen nog eens extra samen met sportbonden, clubs, gemeenten, Nederlandse Loterij en andere partners. Met het thema ’sport doet iets met je’ hopen we Nederland, juist nu, te inspireren om (weer) te bewegen.

Nationale Sportweek 2020 van 18 t/m 27 september

Tien dagen lang inspireren we Nederland om een leven lang te genieten van sport ervanuit gaande dat Nederland weer als vanouds kan sporten in september, zoals in de ‘routekaart’ van het kabinet is aangegeven. Met de sportweek openen we het sportseizoen en geven we de sport een impuls. Grote evenementen zijn helaas nog een no go, maar binnen de richtlijnen van de Rijksoverheid zijn er gelukkig genoeg mogelijkheden om sportieve activiteiten te ondernemen. Met behulp van creativiteit en aanpassingsvermogen gaan we er een fantastische week van maken.

Host cities & Uniek sporten

Dit jaar zetten Eindhoven, Emmen en Nieuwegein als host city de sport nog eens extra in de kijker. In deze drie plaatsen zijn extra veel activiteiten op het gebied van sport, waaronder activiteiten vertegenwoordigt door Uniek Sporten. De host cities zijn hiermee een voorbeeld voor andere gemeenten hoe je met creativiteit en aanpassingsvermogen toch de sport mooi kunt, vieren, promoten en etaleren. De volledige programma’s van de host cities worden later bekend gemaakt.

Sportweek760

Sport doet iets met je

Sportambassadeurselftal

Onderdeel van het ambassadeurselftal dit jaar zijn onder andere kickbokser Rico Verhoeven, rolstoeltennisster Diede de Groot, shorttrackster Yara van Kerkhof, tv-kok Hugo Kennis, roeister Laila Youssifou en judoka Roy Meyer. De rest van het elftal wordt de komende tijd bekendgemaakt via de social media kanalen van NOC*NSF. De elf ambassadeurs onder leiding van aanvoerder Rico Verhoeven gaan iedereen motiveren en activeren om tijdens deze week te sporten en te bewegen. #BeActive

De NOC*NSF Nationale Sportweek is onderdeel van de Europese week van de Sport en wordt mede gefinancierd vanuit het Erasmus Plus programma.

Deel dit artikel op social media: