Sportdeelname Sportverenigingen Sportwereld tegen corona Coronavirus en sport

Sportwereld tegen corona: Korfbalvereniging Scheldevogels maakt de Voedselbank blij

Nicole Eyssen 20 april 2020
Sportwereld tegen corona: Korfbalvereniging Scheldevogels maakt de Voedselbank blij

De coronacrisis zorgt voor bizarre taferelen. Competities liggen stil en clubhuizen blijven leeg. Gelukkig ontstaan er binnen de sportwereld ook tal van geweldige initiatieven om in beweging en in contact te blijven, of anderen te helpen. Iedere werkdag lichten we een van die mooie initiatieven uit. Vandaag: korfbalvereniging Scheldevogels uit Bergen op Zoom bracht haar kantinevoorraad met beperkte houdbaarheidsdatum naar de Voedselbank.

"Ik ging eigenlijk even naar onze kantine om te kijken of alles in orde was", vertelt Jolanda Pelle, voorzitter van de Technische Commissie en kantinebeheerder bij de Scheldevogels. "En toen zag ik dat er best wat producten stonden, waarvan de houdbaarheidsdatum overschreden zou zijn tegen de tijd dat we weer in onze kantine mogen."

Snel belde ze voorzitter Robert Moes met de vraag of ze die spullen naar de Voedselbank in Bergen op Zoom mocht brengen. "Het bestuur reageerde meteen enthousiast. Dus heb ik voor de penningmeester een lijst gemaakt van de spullen, die ik in mijn auto geladen heb en ben daarmee naar de Voedselbank gegaan."

Geen alcoholische dranken

Het merendeel van de producten waren drankjes: frisdranken, sportdranken, alcoholvrij bier. Géén alcoholische dranken. "Die mogen ze bij de Voedselbank niet aannemen, dus die heb ik laten staan. Maar alle andere flesjes heb ik mooi in kratten gepakt en weggebracht."

Naast de dranken waren er ook nog behoorlijk wat diepvriesproducten: "Kroketten, tosti's, kaassoufflés... Het zou toch zonde zijn als we dat over een paar maanden allemaal weg moeten gooien?" In twee keer rijden met een volgepakte auto had Jolanda de producten naar de dankbare bestemming gebracht.

Facebook

De club vertelde haar leden via Facebook en het clubkrantje van haar actie. "Je wilt toch dat de leden weten hoe wij met ons geld en onze spullen omgaan. Het ging toch om een bedrag van rond de 450 euro."

Jolanda Pelle vertelde wat ze gedaan had ook aan het korfbalverbond. "Zo kunnen misschien nog meer korfbalverenigingen iets goeds doen met hun voorraden. En dat werkte: het KNKV sprak vol lof over het initiatief op Facebook. Eén club, Terda uit Breda, liet ons meteen weten dat ze het een super idee vonden en dat ze het zelf ook zouden doen. Het voelt goed om in deze bizarre tijden andere mensen te kunnen helpen."

Deel dit artikel op social media: