Sportdeelname Sportwereld tegen corona Coronavirus en sport

Sportwereld tegen Corona: G-sporters kunnen blijven bewegen dankzij de app ‘Scoor je PR’

7 april 2020
Sportwereld tegen Corona: G-sporters kunnen blijven bewegen dankzij de app ‘Scoor je PR’

De coronacrisis zorgt voor bizarre taferelen. Competities liggen stil en clubhuizen blijven leeg. Gelukkig ontstaan er binnen de sportwereld ook tal van geweldige initiatieven om in beweging en in contact te blijven, of anderen te helpen. Iedere werkdag lichten we een van die mooie initiatieven uit. Vandaag: de nieuwe app 'Scoor je PR' van Special Olympics.

De gehele sportwereld wordt getroffen door de maatregelen om het coronavirus te bestrijden. Dat geldt ook voor sporters met een verstandelijke beperking. De Special Olympics Nationale Spelen 2020 zijn, net als heel veel andere evenementen, inmiddels geannuleerd. Hoe kunnen we eraan bijdragen dat ook G-sporters in deze tijden aan het sporten en bewegen blijven? Met de nieuwe app: Scoor je PR!

Ragna Schapendonk, directeur van Special Olympics Nederland, licht de nieuwe app toe: "Het is nu belangrijker dan ooit om onze sporters, die tot de kwetsbare groepen behoren, actief en fit te houden. En dat is voor de meeste G-sporters op dit moment best lastig. Daarom hebben we begin deze week een mail gestuurd aan ruim 900 trainers-coaches, die via Special Olympics met deze sporters werken en hen de nieuwe app gepresenteerd."

Fit blijven in eigen omgeving

"Aan de coaches vragen wij om met de Scoor je PR! app hun sporters te stimuleren om thuis aan hun kracht, balans en uithoudingsvermogen te werken. Door de wekelijkse quiz leren zij tegelijkertijd ook gezond te leven. Alles om fit te blijven in hun eigen omgeving!" De app werd ontwikkeld met steun van Egeria DO en draagt op een simpele manier bij aan de fitheid en gezondheid van sporters.

Ook meedoen?

Schapendonk is blij met de goede ontvangst van de app bij de coaches. "We hebben inmiddels al signalen ontvangen dat ook leraren van Speciaal Onderwijs en beweegagogen van zorginstellingen interesse hebben getoond en er actief mee aan de slag gaan."

Ontdek de Scoor je PR! coachomgeving en laat jouw sporters ook thuis aan hun fitheid werken. Zonder jou kunnen de sporters niet aan de slag. Ga naar www.specialolympics.nl/scoorjepr voor meer informatie.

Deel dit artikel op social media: