Sportdeelname Sportwereld tegen corona Coronavirus en sport Sportverenigingen

Sportwereld tegen corona: fit blijven in Nieuwegein? De gemeente helpt

Nicole Eyssen 9 april 2020

De coronacrisis zorgt voor bizarre taferelen. Competities liggen stil en clubhuizen blijven leeg. Gelukkig ontstaan er binnen de sportwereld ook tal van geweldige initiatieven om in beweging en in contact te blijven, of anderen te helpen. Iedere werkdag lichten we een van die mooie initiatieven uit. Vandaag: hoe de gemeente Nieuwegein een overzicht bijhoudt om alle inwoners te laten zien hoe ze kunnen blijven bewegen.

"Het is voor iedereen lastig", zegt Sander Tuitel, buurtsportcoach bij SportID Nieuwegein. "Voor de sportverenigingen, de sportscholen, iedereen mist zijn vertrouwde sportaanbieders. En wij moeten ook proberen om te doen wat we zo graag willen: onze inwoners aan het sporten en bewegen houden."

In Nieuwegein, dat in september opnieuw één van de host cities van de Nationale Sportweek 2020 is, heeft SportID Nieuwegein om die reden een webpagina gelanceerd, waarop ze alle sport- en beweeginitiatieven die momenteel plaatsvinden overzichtelijk presenteren.

Overzicht bieden

Tuitel: "Zo willen we de Nieuwegeinse inwoner een duidelijk overzicht bieden van welke activiteiten er door sportaanbieders georganiseerd worden en voor welke doelgroepen deze geschikt zijn: kinderen, ouderen,  maar ook voor mensen met een beperking. En daar wordt gelukkig ook veel gebruik van gemaakt."

Een paar voorbeelden van mooi sportaanbod in tijden van corona:

  • Peuterstapjes heeft twee heel leuke filmpjes voor peuters online gezet, waarbij één inspeelt op de Berenjacht, die nu op veel plaatsen in Nederland de ronde doet
  • De Dansfabriek streamt regelmatig 'live' via social media kanalen danslessen voor diverse dansgroepen, via Facebook, Instagram en haar website

  • Sportschool Bushido Nieuwegein plaatst leuke zelfverdedigingslessen voor kinderen en volwassenen op hun social media pagina

 "We weten dat het niet hetzelfde is als het samen met je maatjes het plezier aan je sport beleven, maar we hopen op deze manier toch ons steentje bij te dragen!"

Deel dit artikel op social media: