Sportdeelname Sportwereld tegen corona Coronavirus en sport

Sportwereld tegen corona: Brabant blijft bewegen dankzij SSNB

Nicole Eyssen 2 april 2020
Sportwereld tegen corona: Brabant blijft bewegen dankzij SSNB

De coronacrisis zorgt voor bizarre taferelen. Competities liggen stil en clubhuizen blijven leeg. Gelukkig ontstaan er binnen de sportwereld ook tal van geweldige initiatieven om in beweging en in contact te blijven, of anderen te helpen. Iedere werkdag lichten we een van die mooie initiatieven uit. Vandaag: Stichting Sportservice Noord-Brabant (SSNB).

De coronacrisis en daarbij horende maatregelen hebben zeker ook sportend Brabant behoorlijk geraakt. Daarom zet SSNB zich in om alle mensen in Brabant ook vanuit huis te laten blijven bewegen, bijvoorbeeld met  de challenges van de beweegteams. "Dat is juist nu extra belangrijk, vandaar Brabant Blijft Bewegen", vertelt Evelien Lucius van SSNB.

"Op het moment dat we hier in Brabant te horen kregen dat iedereen zo veel mogelijk thuis moest blijven, zijn we meteen aan de slag gegaan", zegt Lucius, communicatiecoördinator bij SSNB. "Immers, een substantieel deel van de reguliere activiteiten van onze lokale beweegteams kwamen te vervallen."

"Sindsdien zetten we dagelijks filmpjes online met beweegchallenges. Die zijn er voor alle leeftijdsgroepen, van jong tot oud en onze beweegteams zorgen ervoor dat het een heel afwisselend aanbod is. Ook is een deel van onze vakleerkrachten en buurtsportcoaches betrokken bij de opvang van kinderen van mensen in vitale beroepsgroepen. Zij ondersteunen de gemeenten daar waar dat nu nodig is."

Zundert Breed760

Brabant blijft bewegen (foto Zundert Breed)

Structuur

Dat is nu al drie weken gaande, en Lucius constateert wel een verschuiving. "In week één was er de duidelijke noodzaak om snel te schakelen, snel ervoor te zorgen dat we in actie konden komen. Dat is prima gelukt, denk ik. Maar inmiddels komt er ook meer structuur, want het lijkt dat we dit nog een tijdje vol moeten houden." De focus ligt daarnaast dus ook op een goede informatievoorziening naar een bredere doelgroep, zoals de sportverenigingen. Want ook daar is de impact groot.

Vanuit de tuin

Sinds vorige week zijn er ook activiteiten in samenwerking met lokale omroepen (voor ouderen die minder digitaal vaardig zijn) en 'op locatie' te melden. "Buurtsportcoaches Jeroen, Gitte en Marian in Zundert hebben vorige week vanuit de tuin van verzorgingstehuis De Willaert een beweegles voor de ouderen verzorgd. Die konden vanaf hun balkon aan de les meedoen, en dat deden ze met veel plezier! Geweldig, de lachende gezichten van die mensen, die op dit moment geen bezoek mogen ontvangen! Dit soort initiatieven proberen we zeker op meer plekken te realiseren."

Deel dit artikel op social media: