Sportdeelname Sportwereld tegen corona Coronavirus en sport Sportverenigingen

Sportwereld tegen corona: AMHC is er juist nu voor iedereen

Nicole Eyssen 3 april 2020
Sportwereld tegen corona: AMHC is er juist nu voor iedereen

De coronacrisis zorgt voor bizarre taferelen. Competities liggen stil en clubhuizen blijven leeg. Gelukkig ontstaan er binnen de sportwereld ook tal van geweldige initiatieven om in beweging en in contact te blijven, of anderen te helpen. Iedere werkdag lichten we een van die mooie initiatieven uit. Vandaag: de Apeldoornse Mixed Hockey Club.

Bij de Apeldoornse MHC proberen ze vooral wat positiefs te maken van de huidige situatie. ‘’Want de vereniging, dat zijn wij allemaal!" zegt Edgar Breed, voorzitter van de club. AMHC was enkele weken geleden al te zien op het Jeugdjournaal, omdat het de eerste club was, die een filmpje gemaakt had van de 'Stickshake', de alternatieve begroeting voor het handen schudden voorafgaand aan de wedstrijd.

Daarna volgden de maatregelen zich in snel tempo op en inmiddels is 'hockey' niet meer mogelijk. "Dat wil niet zeggen dat onze familiehockeyvereniging niets kan doen", zegt Breed. "AMHC Apeldoorn is de mooiste club van Nederland, en als 'hockey' niet kan, dan worden 'Familie' en 'Vereniging' des te belangrijker. Het niet kunnen hockeyen valt in het niet bij alles wat er momenteel gebeurt."

Oproep

Twee weken geleden deed Breed een oproep aan de leden van de club om elkaar in deze tijd te helpen: 'Als vereniging willen wij er zijn voor iedereen die dat nodig heeft! Zijn er mensen in jouw omgeving (leden, familie van leden, ouderen etc.) die door de huidige omstandigheden in de problemen komen of anderszins hulp nodig hebben? Of betreft dat jouzelf? Het bestuur wil dan graag kijken of wij als vereniging, met al onze leden en met al het talent, de kennis en de handen van al die leden, kunnen helpen. Neem dan ook vooral contact met ons op.'

Die oproep heeft inmiddels, aldus Breed, (gelukkig) nog geen heel ingrijpende aanvragen gehad. "Wel het verzoek om boodschappen te doen. En dat is opgelost door leden die in de nabijheid wonen. Nu de maatregelen nog aanzienlijk langer gaan duren, is het niet uit te sluiten dat de consequenties groter gaan worden en dus de hulpvraag ook 'heftiger' zal zijn. Wij hopen uiteraard van niet."

Ons veterinnen B-team heeft inmiddels meer dan 500 mondkapjes genaaid en verspreid.

Initiatieven

Verder zijn er spontaan nog een aantal initiatieven ontstaan, zoals programma’s voor de jeugd en voor seniorenleden. "Deels samen met onze fysiopartner Houwer & Ruijs hebben we adviezen opgesteld om ervoor te zorgen dat iedereen blijft bewegen. Met filmpjes proberen we iedereen te motiveren. Verder worden er online trainingen georganiseerd, challenges, maar ook een FIFA competitie tussen leden."

Mondmaskers naaien

Wat Breed graag ook nog noemt is een initiatief van het Veterinnen-B-team: zij hebben inmiddels al meer dan 500 mondmaskers genaaid en verspreid onder bijvoorbeeld verzorgingstehuizen, maar ook andere zorggerelateerde instellingen.

Breed: "We zijn allemaal nog op zoek naar wat dit voor ons allemaal gaat betekenen, en we zullen als club proberen daar voortdurend op in te springen en te kijken wat wij kunnen bijdragen!"

16Activiteitn Spelletjes Ellen

Zestien activiteiten/spelletjes voor kinderen thuis

Deel dit artikel op social media: