Topsport Athlete Services Sportbonden

Acht sporters starten met praktijkprogramma Internationaal Besturen van TeamNL@work

21 februari 2020
Acht sporters starten met praktijkprogramma Internationaal Besturen van TeamNL@work

Acht sporters starten volgende maand met de eerste editie van Internationaal Besturen, een praktijkprogramma van TeamNL@work. In zes sessies maken de deelnemers kennis met het werkveld van internationale bestuurders of commissieleden. Wat zijn de juiste juridische, ethische en bestuurlijke kaders? Wat zijn de actuele ontwikkelingen? En welke competenties zijn er nodig voor dit vakgebied? Het komt allemaal aan bod in dit programma, dat is opgezet met steun van het ministerie van VWS. 

Het praktijkprogramma is onderdeel van TeamNL@work. Hiermee maken we topsporters ervan bewust dat topsport een tijdelijk beroep is en bereiden we topsporters voor op een volgende carrière. Kennismaken met de internationale sportwereld, mij breder voor de sport willen inzetten, iets naast mijn topsport doen, deze kans pak ik met beide handen aan! Het zijn wat voorbeelden van motivaties waarom sporters zich aanmelden voor een praktijkprogramma van TeamNL@work. 

Aan deze eerste editie van Internationaal Besturen nemen acht (oud)topsporters deel:

  1. Amarens Genee (waterpolo)
  2. Barbara van Bergen (zitskiën)
  3. Frank Rijken (turnen)
  4. Inge Huitzing (basketbal)
  5. Jacco Arends (badminton)
  6. Maurits Morsink (para-triatlon)
  7. Shareday Christina (softbal)
  8. Stef Clement (wielrennen)

Na dit praktijkprogramma kan de deelnemer bepalen of hij of zij wil doorgroeien als internationaal bestuurder. In dat geval is een individueel NOC*NSF-traject een mogelijk vervolg.

Deel dit artikel op social media: