Iets gebeurd? Neem contact op

Neem contact op of doe een melding

Soms gebeurt er iets, of zie je iets op de sportclub waar jij je niet prettig bij voelt, zoals grensoverschrijdend gedrag, matchfixing of het gebruik van doping. Het is belangrijk dat je hier met iemand over praat, zodat je niet blijft rondlopen met een probleem of naar gevoel. We raden je daarom altijd aan om in gesprek te gaan of een melding te doen. Dat kan bijvoorbeeld bij de vertrouwenscontactpersoon van je eigen club, via de sportbond of via het Centrum Veilige Sport Nederland.

Waar kun je terecht?

Iedere sportbond heeft een plek waar je terecht kan. Meestal is dit een integriteitsmanager of een vertrouwenscontactpersoon die jou kan helpen en eventueel doorverwijzen. Deze persoon helpt je verder en geeft advies, maar voert geen vertrouwelijke gesprekken. Dat is belangrijk: gaat jouw melding bijvoorbeeld over de veiligheid van meerdere mensen? Dan kunnen zij daar actie op ondernemen. Wil je graag bij iemand terecht, maar voelt het niet prettig om bij de club of bond een gesprek aan te gaan? Dan kun je ook gratis en zonder doorverwijzing contact opnemen met het Centrum Veilige Sport Nederland.

Vertrouwelijk gesprek?

Wil je graag een vertrouwelijk gesprek voeren? Dan kan je contact opnemen met de vertrouwenspersoon van de sportbond. Niet alle sportbonden hebben deze, dus kijk daarom goed op de website van jouw sportbond om te zien waar jij terecht kunt. Het Centrum Veilige Sport Nederland kan je ook doorverwijzen naar een vertrouwenspersoon.

 

Neem contact op met het Centrum Veilige Sport Nederland