NOC*NSF Sportverenigingen Sportbonden Organisatie

Recordbedrag van 50,4 miljoen naar Nederlandse sport

17 mei 2022
Recordbedrag NLO

De Nederlandse Loterij heeft bekendgemaakt in 2021 in totaal 188 miljoen euro aan afdrachten uitgekeerd te hebben: 118,4 miljoen euro ging naar de Nederlandse Staat, 19,2 miljoen euro naar 18 verschillende goede doelen en 50,4 miljoen euro naar de Nederlandse sport. NOC*NSF is enorm blij met deze bijdrage die zowel voor de topsport als voor de sport in de volle breedte wordt ingezet.

Sport en sportief bewegen zijn belangrijker dan ooit. De deelname aan sport is gedurende de coronapandemie gemiddeld sterk gedaald, ondanks alle initiatieven om binnen de beperkte mogelijkheden te kunnen blijven sporten. Daarom is de bijdrage van Nederlandse Loterij juist nu van groot belang voor de sport op alle niveaus en voor alle leeftijdscategorieën in ons land.

Anneke van Zanen-Nieberg, voorzitter van NOC*NSF: "De uitdagingen voor sport zijn groot: ledenwerving, het zoeken naar vrijwilligers, verduurzaming van accommodaties. Ons verenigingsleven is uniek in de wereld en onmisbaar voor de sociale cohesie in de samenleving. We zien veel energie bij sportbonden en verenigingen om de uitdagingen aan te gaan. Echter, het is geen gemakkelijke klus, hier zijn naast inzet ook extra financiële middelen voor nodig."

"Het recordbedrag van Nederlandse Loterij voor de sport komt dan ook zeer goed van pas. Voor de hele sport ligt er bovendien de vraag: hoe bieden we een veilig sport klimaat. Integriteit in de sport is één van de fundamenten om stappen voorwaarts te maken. Professionele steun en expertise zijn daarbij onontbeerlijk. De afdracht van Nederlandse Loterij geeft de sport de mogelijkheid om op een verantwoorde manier te investeren in een duurzame en veilige omgeving."

Jaarlijks gaan er tientallen miljoenen vanuit Nederlandse Loterij naar de Nederlandse sport. Iedereen in de sport heeft daar wat aan. Hiermee worden contributies lager gehouden, kunnen competities worden georganiseerd en kan de sport via innovaties mee met maatschappelijke ontwikkelingen zoals de digitalisering. Ook de gehandicaptensport en de topsport profiteren van deze bijdrage.

Deel dit artikel op social media: