Sportdeelname Sportmatch

Internationale delegaties bezoeken Nederland voor Sportmatch werkbezoek

29 februari 2024
Internationale delegaties bezoeken Nederland voor Sportmatch werkbezoek

Van 26 tot en met 28 februari bezochten afgevaardigden uit vier Europese landen Nederland voor een werkbezoek om te leren van de expertise van NOC*NSF over Sportmatch. Het doel was om kennis te delen over hoe sportkoepelorganisaties en sportbonden met Sportmatch kunnen inspelen op de voortdurend veranderende vraag naar sport. De deelnemers kregen waardevolle technische inzichten van het platform en brachten bezoeken aan de gemeente Deventer en de Nederlandse Golf Federatie, beide succesvolle gebruikers van het platform.

De afgevaardigden vertegenwoordigden prestigieuze organisaties zoals het Olympisch Comité van Noorwegen, het Olympisch Comité van Finland, de sportkoepelorganisatie van Tirol in Oostenrijk en de Vlaamse Golfbond. Namens Nederland was de Nederlandse Squash Bond aanwezig.

Kennisdelen

NOC*NSF is in 2022 begonnen met Sportmatch om meer inwoners aan te moedigen om te sporten. Het Sportmatch-project is een pilotproject van twee jaar, mede gefinancierd vanuit de Europese Unie binnen het thema 'Grassroots sport programmes and infrastructure innovation'. Om de kennis en inzichten die NOC*NSF opdoet te delen met internationale partners, organiseerde NOC*NSF deze study visit. Eerder vond er ook een webinar plaats met dertig deelnemers, en op 18 april zal het vervolg hiervan plaatsvinden met nog een webinar.

Sportmatch voor Nederlandse sportbonden en gemeenten

Heeft jouw bond of gemeente twijfels over de zichtbaarheid van het sportaanbod van jouw aanbieders? Vraag je je af of jouw aanbod echt aansluit bij de steeds veranderende behoeften van sporters? Of ervaar je uitdagingen bij het bereiken van mensen buiten je huidige ledenbestand? Op 18 april organiseert NOC*NSF de interactieve Sportmatch Experience, speciaal voor Nederlandse bonden en gemeenten die beter willen inspelen op de veranderende vraag van sporters. Ontmoet experts die strategieën delen om de sportparticipatie te verhogen en nieuwe doelgroepen te bereiken. Leer hoe andere bonden en gemeenten met succes gebruikmaken van Sportmatch en ontdek de ervaringen van clubs en sporters zelf.

Deel dit artikel op social media: