NOC*NSF Partners

Campina en NOC*NSF verlengen samenwerking

7 november 2023
Campina en NOCNSF verlengen samenwerking

Zuivelmerk Campina en sportkoepel NOC*NSF hebben hun samenwerking verlengd tot en met 2026. De organisaties blijven zich ook de komende jaren inzetten voor een goede en gezonde start van de dag van zowel het Olympisch als het Paralympisch Team. Tijdens de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs in 2024 zal TeamNL door Campina worden voorzien van kwark, zodat de topsporters met een gezond ontbijt vol energie de dag kunnen starten.

Campina heeft sinds 2015 een samenwerking met NOC*NSF en zorgt ervoor dat de topsporters van TeamNL die deelnemen aan de Olympische en Paralympische Spelen de juiste zuivel en eiwitsupplementen krijgen. In Parijs krijgen de sporters elke dag een goed en gezond ontbijt voor een sterke start van de dag. Ook naast de Olympische en Paralympische Spelen voorziet Campina de sporters van eiwitsupplementen.

Thomas Gribnau, Marketing Director bij FrieslandCampina: "Wij zijn al jaren trotse partner van een van de mooiste sportorganisaties van Nederland. Het is ontzettend gaaf om te weten dat TeamNL tijdens de Olympische en Paralympische spelen elke dag opstaat met onze producten en Campina zo een steentje kan bijdragen aan het Nederlandse succes op de Spelen. Met een goed ontbijt kunnen we zorgen voor een betere morgen voor de topsporters, zodat zij het beste uit zichzelf kunnen halen."

Baukje ter Huurne, Chief Marketing Officer bij NOC*NSF: "We zijn blij dat we de samenwerking met Campina kunnen verlengen. Onze sporters moeten tijdens de Olympische en Paralympische Spelen in topvorm zijn en met de producten van Campina krijgen ze een gezonde start van de dag."

Naast bewegen is goede voeding enorm belangrijk voor mij. Zuivel levert belangrijke voedingsstoffen zoals proteïne die we dagelijks nodig hebben voor optimaal spierherstel en een fit gevoel. We willen elke dag vol energie beginnen en de zuivel van Campina vormt daar een gezonde en goede basis voor.
Handbiker Jetze Plat
Campina verlenging afbeelding 760 x 456

V.l.n.r.: Anne Luijte (atleet), Marc van den Tweel (NOC*NSF), Thomas Gribnau (Campina), Jetze Plat (atleet)

Over Campina

Campina is een zuivelmerk van FrieslandCampina, een van de grootste zuivelondernemingen ter wereld met een coöperatieve traditie van meer dan 150 jaar. Het zuivelmerk verwerkt de melk van melkveebedrijven tot een groot assortiment aan zuivelproducten zoals yoghurt en kwark. Daarnaast produceert het merk plantaardige producten als haver- en sojadrink. Campina zet zich in voor een betere morgen, door te focussen op een goede ochtend met een gezond en lekker ontbijt én te werken aan een betere toekomst voor de generatie van morgen.

Koninklijke FrieslandCampina N.V. is volledig in handen van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A., waarvan 15.173 melkveehouders in Nederland, België en Duitsland lid zijn. Via de coöperatie zijn deze leden-melkveehouders eigenaar en toezichthouder van de onderneming. Samen met de leden-melkveehouders beheert FrieslandCampina de gehele productieketen: van gras tot glas. FrieslandCampina voorziet elke dag honderden miljoenen mensen van waardevolle voedingsstoffen uit melk.

Bezoek de websites voor meer informatie: https://www.campina.nl/ en www.frieslandcampina.com.

Deel dit artikel op social media: