Check jouw gemeente

Check jouw gemeente

Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek van 17 tot en met 26 september laten we heel Nederland zien dat iedereen kan genieten van sport en beweging. Want sport inspireert, sport verbindt en sport levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de samenleving en ieder individu. Kortom: ‘sport doet iets met je’. Dat is dan ook opnieuw het thema van de NOC*NSF Nationale Sportweek dit jaar! 

In heel Nederland organiseren gemeentes, sport bedrijven en clubs activiteiten om jou op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met sport en bewegen. Alphen aan den Rijn, Coevorden, Eindhoven, Lelystad en Nieuwegein hebben als host city’s dit jaar een uitgebreid programma, maar ook in de rest van het land zetten sportverenigingen de deuren open.

De activiteiten variëren van een sportieve wandeling, tot American Football, van een bootcamp tot pilates. Er is voor elk wat wils. Ook aan mensen met een beperking wordt gedacht, bijvoorbeeld met G-boksen. Omdat er letterlijk te veel activiteiten zijn om op te noemen, geven we hieronder een dwarsdoorsnede van de activiteiten in gemeentes per provincie. Deze lijst is verre van volledig, maar geeft een indruk van de mogelijkheden. Ben je specifiek op zoek naar een activiteit bij jouw in de buurt, dan kun je meestal terecht bij de sportafdeling van de gemeente of bij het lokale sportbedrijf.

Provincie Groningen
Groningen

Friesland
Beetsterzwaag

Noord-Holland
Amstelveen
Amsterdam
Hilversum
Medemblik
West-Friesland

Zuid-Holland
Alphen aan den Rijn

 

Overijssel
Enschede

 

Flevoland
Almere
Lelystad

Provincie Utrecht
De Ronde Venen
Nieuwegein (Host City)
Utrecht

Gelderland
Renkum
Ermelo

Brabant
Heusden
Waalwijk

Limburg
Bergen
Nederweert