Uitnodiging: Kickstart jouw Nationale Sportweek

Doelgroep: Projectleiders en/of medewerkers bij gemeenten, sportbedrijven en sportservice organisaties die een lokale Sportweek organiseren of willen gaan organiseren.
Doel: Elkaar inspireren en op weg helpen in de organisatie van een succesvolle lokale Sportweek.
Datum: Dinsdag 18 april
Tijd: 13u00-17u00
Locatie: Omnisport Apeldoorn, De Voorwaarts 55, Apeldoorn

Inleiding

Van 15 t/m 24 september is de Nationale Sportweek: hét moment om meer inwoners in beweging te brengen en het lokale sportaanbod een boost te geven. Want sport inspireert, verbindt en levert een belangrijke bijdrage aan de samenleving en ieder individu. Deelnemen aan sport betekent vaak deelnemen aan de maatschappij. Tijdens de Nationale Sportweek willen wij daarom zoveel mogelijk mensen in Nederland met plezier laten sporten en bewegen, allemaal op hun eigen manier. Doet jouw gemeente ook mee? Tijdens de middag Kickstart jouw Nationale Sportweek nemen we je, samen met andere gemeenten, mee hoe jouw lokale Sportweek nog succesvoller kan worden. Meld je aan!

Programma

13.00-13.30 Inloop met koffie & thee

13.30-13.45 Welkom en introductie

13.45-14.15 Onderzoek & sportbeleid als vertrekpunt
Jorn Kops (NOC*NSF) neemt je mee in de studie Sportgedrag in Nederland waarin de drijfveren en drempels van inwoners om wel of niet (meer) te sporten onderzocht zijn. Aansluitend vertelt Daniel Klein (NOC*NSF) hoe je de Nationale Sportweek kunt inzetten om het lokale sportbeleid te versterken. Je wilt immers dat de Sportweek wel aansluit bij de doelstellingen uit het sportbeleid. Aan de hand van voorbeelden laten we zien hoe je onderzoek en beleid kunt laten werken voor jouw Lokale Sportweek.

14.15-14.45 Vier de Sportweek met een mooi programma vol sport en bewegen
De volgende stap is een mooi programma samenstellen. Kijk goed welke beweegprogramma’s er al zijn binnen de gemeente, welke sportclubs een actieve bijdragen kunnen leveren, of je nieuwe samenwerkingen kunt opzetten en of je nieuwe activiteiten gaat ontwikkelen. Een gemeente neemt je mee hoe zij hun programma elk jaar samenstellen en ontwikkelen.

14.45-15.15 Zoveel mogelijk inwoners in beweging door een sterke campagne
Als laatste stap wil je natuurlijk dat alle inwoners, en specifiek de voor jullie belangrijke doelgroepen, geïnspireerd worden en in beweging komen. Door een sterke lokale campagne zorg je ervoor dat de activiteiten goed bezocht worden en inwoners tijdens maar ook na de Nationale Sportweek volop in beweging komen. Je krijgt een kijkje in de keuken bij andere gemeenten over hoe zij dit aanpakken. En natuurlijk is er ook voldoende ruimte om elkaars ervaringen te delen.

15.15-15.30 Pauze met Team NL-er

15.30-16.30 Van theorie naar praktijk
Na de pauze gaan we in groepjes uiteen om de theorie van het eerste deel van de middag door te vertalen naar de praktijk. Welke doelgroepen zijn belangrijk in jouw gemeente, wat zijn de belangrijke pijlers uit het sportbeleid en hoe kun je daar je programma en lokale campagne op afstemmen voor een succesvolle lokale Sportweek? Door hierover in samenwerking met andere gemeenten aan de slag te gaan geef je jouw lokale Sportweek een kickstart.

16.30-16.45 Gezamenlijke afsluiting
We sluiten de middag gezamenlijk af door een aantal van de deelnemende groepjes aan het woord te laten hoe zij hun lokale Sportweek, aan de hand van onderzoek, beleid, programma en campagne willen gaan aanpakken.

16.45-17.30 Netwerkborrel

Aanmelden

Meld je nu aan en dan zien we je op 18 april. Heb je voor die tijd al vragen, neem dan contact op met Pascal Schepers, adviseur sportpromotie NOC*NSF.

Pascal Schepers

Pascal Schepers

pascal.schepers@nocnsf.nl