Topsport Parijs 2024

TeamNL is na de teampresentatie klaar voor de Spelen

4 juli 2024
TeamNL is na de teampresentatie klaar voor de Spelen

Met nog 22 dagen voor tot de start van de Olympische Spelen en nog 55 dagen tot de Paralympische Spelen zijn de sporters die meedoen aan de Spelen in Parijs overgedragen aan NOC*NSF. Donderdagmiddag, 4 juli, kwamen sporters en begeleiders van de ploeg bijeen tijdens de teampresentatie op Papendal.

De teamoverdracht is het formele moment waarop de sporters de overgang maken van de sportbonden naar NOC*NSF. De olympische en paralympische sporters staan vanaf nu onder leiding van chefs de mission Pieter van den Hoogenband en Esther Vergeer.

Anneke van Zanen-Nieberg, voorzitter van NOC*NSF bezegelde het moment symbolisch door uit naam van alle sportbonden de Nederlandse vlag te overhandigen aan de chefs de mission.  

Breaker India Sardjoe en rolstoelbasketballer Patrick de Boer ontvingen van hun chef een oorkonde, gekoppeld aan een speldje. Een nieuw initiatief dat voortaan aan elke debuterende olympiër en paralympiër zal worden uitgereikt. Symbolisch geeft het aan dat de sporters deel uitmaken van een lange historie.

Speldje 760

Op dit moment is TeamNL is nog niet helemaal compleet. De komende dagen wordt duidelijk welke sporters definitief naar de Olympische Spelen in Parijs mogen afreizen. De deadline om sporters voor te dragen voor uitzending voor de Olympische Spelen is 8 juli a.s. Voor de Paralympische Spelen is de deadline op een later moment.

Weten welke sporters namens TeamNL in actie komen in Parijs? En ze daarbij volgen?

Deel dit artikel op social media: