Topsport Parijs 2024

NOC*NSF neemt maatregelen rond deelname Van de Velde aan Olympische Spelen Parijs

17 juli 2024
NOC*NSF neemt maatregelen rond deelname Van de Velde aan Olympische Spelen Parijs

NOC*NSF betreurt de impact voor velen als gevolg van de hernieuwde aandacht voor het verleden van beachvolleyballer Steven van de Velde. NOC*NSF neemt daarom maatregelen om tijdens zijn deelname aan de Olympische Spelen in Parijs waar mogelijk rust te creëren voor de gehele omgeving. Van de Velde zal, op eigen verzoek, onder meer verblijven in een alternatieve accommodatie en gedurende zijn verblijf in Parijs geen pers te woord staan.

Beachvolleyballer Steven van de Velde draait sinds 2018 weer mee in de internationale top, na een eerdere veroordeling voor een zedendelict in 2014 in het Verenigd Koninkrijk. Terugkeer in de sport was mogelijk na een professioneel begeleid traject, en onder voorwaarden die NOC*NSF stelt aan sporters na een veroordeling. Deskundigen verklaren dat de kans op recidive nihil is.

Van de Velde is zelf altijd volledig open geweest over de zaak en over de ontwikkeling die hij sindsdien heeft doorgemaakt. Hij noemt het de grootste misstap in zijn leven en betreurt de gevolgen voor alle betrokkenen. Sinds zijn terugkeer in de topsport neemt hij deel aan alle internationale toernooien. Desondanks heeft zijn voorgenomen deelname aan de Olympische Spelen geleid tot hernieuwde berichtgeving in de internationale (social) media.

NOC*NSF heeft tot de genoemde maatregelen besloten in goed overleg met de beachvolleyballer en zijn ploeggenoot. Een aantal andere maatregelen heeft betrekking op onder andere begeleiding van de beachvolleyballers. In het belang van de betrokkenen worden hierover geen verdere mededelingen gedaan. Hiermee hoopt het Nederlandse NOC waar mogelijk bij te dragen aan het creëren van rust voor alle deelnemers aan de Spelen.

NOC*NSF betreurt de impact van de onvoorziene hernieuwde aandacht voor iedereen die kampt met trauma’s door seksuele delicten en grensoverschrijdend gedrag.

Deel dit artikel op social media: