Topsport European Games TeamNL

TeamNL is na de teampresentatie klaar voor de Europese Spelen

Joris Dieterman 8 juni 2023
TeamNL klaar voor Europese Spelen

Met nog twee weken tot de start is TeamNL klaar voor de Europese Spelen. Woensdagmiddag, 7 juni, kwamen sporters en begeleiders van de ploeg bijeen tijdens de teampresentatie op Papendal. Hun deelname aan het multisportevenement in Polen is weer een stap dichterbij.

Meer dan 150 Nederlandse sporters komen tijdens de Europese Spelen in actie. Een groot aantal van hen kwam dinsdag en woensdag naar Papendal voor het ophalen van hun kledingpakket. Een teampresentatie vormde het slotstuk van die tweedaagse. Chef de mission Mark Huizinga zag op Papendal gemotiveerde sporters die net als hij uitkijken naar Krakow 2023: "Ik proef dat iedereen beseft dat we één TeamNL zijn. Ondanks dat we in Polen te maken hebben met meerdere locaties waar we verblijven en sporten, gaan we het echt samen doen. Deze dagen op Papendal versterken zichtbaar het gevoel dat je met elkaar één team vormt."

TeamNL-sporters Gabriela Schloesser (handboogsport) en Evelien Lutje Schipholt (3x3 basketbal) zijn er trots op dat ze TeamNL in Polen mogen vertegenwoordigen, zo vertelden ze bij de teampresentatie. Evelien Lutje Schipholt: "Ieder evenement waar je Nederland mag vertegenwoordigen is een belangrijk evenement. Wanneer je onderdeel bent van TeamNL geeft dat een heel ander gevoel dan bij andere toernooien. Ik heb er zin in."

Teampresentatie ES Krakow 4 760

NOC*NSF-voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg droeg het team over aan de chef de mission en symboliseerde dat moment met de overhandiging van de Nederlandse vlag. Daarbij richtte ze zich ook tot de aanwezige sporters: "Op dit moment, wanneer je op uitzending gaat, vorm je écht TeamNL. En naast dat we hopen dat je jouw beste prestaties kan leveren, willen we dat je er ook van geniet." Directeur Topsport André Cats sloot zich bij die woorden aan: "De Europese Spelen zijn er om jullie het podium te geven", vertelde hij. "Ik wens jullie ontzettend veel succes en plezier."

De komende twee weken staan voor de TeamNL-ers in het teken van de laatste voorbereidingen. De ploeg reist gefaseerd af naar (de omgeving van) Krakau, de stad waar op woensdag 21 juni de openingsceremonie plaatsvindt. Na de teampresentatie staat hen niets meer in de weg om vanaf dat moment te strijden voor eremetaal.

Deel dit artikel op social media: