Topsport Talentontwikkeling

Voorziening beschikbaar voor talentstatussporters met lastige financiële thuissituatie

22 augustus 2022
Voorziening beschikbaar voor talentstatussporters met lastige financiële thuissituatie

Voor talentvolle jonge topsporters telt één ding: hun ontwikkeling richting het hoogste podium. Daarvoor leveren ze dagelijks maximale inspanningen. Fysiek en mentaal, maar ook geld speelt een rol. Onder meer de begeleiding en faciliteiten brengen kosten met zich mee. Niet alle talentvolle sporters of hun ouders/verzorgers kunnen zich die kosten veroorloven. Voor hen is een financiële voorziening beschikbaar. Op 1 september start een nieuwe aanvraagperiode.

De talentvoorziening kan worden ingezet voor deelnamekosten aan een opleidings- of topsportprogramma van een sportbond. Het gaat om contributie, huur en maaltijden van het TeamNL centrum, reiskosten en sportmaterialen.

De talentvoorziening kan worden aangevraagd als de sporter maximaal 21 jaar oud is, beschikt over een belofte-, NT-, of IT-status van NOC*NSF en een financieel lastige thuissituatie kent.

Aanvragen talentvoorziening

Op nocnsf.nl/talentvoorziening is alle informatie over de talentvoorziening gebundeld. Daar staat ook een tool om na te gaan of een sporter in aanmerking komt voor de voorziening. Het aanvraagproces verloopt in alle gevallen via de sportbond, bijvoorbeeld via de technisch directeur of topsportcoördinator.

Mogelijk gemaakt door vijf partijen

De voorziening wordt mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van OCW, het ministerie van VWS, NOC*NSF en samenwerkingspartners Jeugdfonds Sport & Cultuur en het Yvonne van Gennip Talent Fonds.

Deel dit artikel op social media: