Topsport Tokyo 2020

Sifan Hassan vlaggendrager bij sluitingsceremonie Olympische Spelen

Redactie 6 augustus 2021
Sifan Hassan vlaggendrager bij sluitingsceremonie Olympische Spelen

Sifan Hassan draagt morgen tijdens de sluitingsceremonie van de Olympisch Spelen de Nederlandse vlag het Nieuw Olympisch Stadion in Tokio binnen. Dat maakte chef de mission Pieter van den Hoogenband zaterdag bekend.

Van den Hoogenband: "Sifan is een sportvrouw met een waanzinnig inspirerend verhaal die haar favorietenrol in Tokio glansrijk waarmaakt. Ze heeft op een weergaloze manier olympisch goud gewonnen op de 5.000 meter. En dat enkele uren nadat ze, ondanks een val, haar serie op de 1.500 meter won. Gisteren volgde ook nog brons in de finale van de 1.500 meter"

Hassan loopt morgen haar laatste afstand, de 10.000 meter. Van den Hoogenband: "Hopelijk gaat ze op die afstand ook een mooi resultaat neerzetten. Ik vond het een prachtig beeld hoe Sifan na de winst op de 5.000 meter onder de Nederlandse vlag een momentje voor zichzelf nam. En toen ik zag hoe ze reageerde toen ik haar vroeg om de vlag te dragen, wist ik dat dit een heel goede keuze was. Volgens mij kunnen wij ons als TeamNL geen betere sportvrouw wensen om namens ons de vlag te dragen tijdens de sluitingsceremonie."

Sifan Hassan: "Ik vind het een eer dat Pieter mij vroeg. Ik heb een heel druk schema deze week en focus me op mijn prestaties. Maar ik kijk er wel echt naar uit om morgenavond met de vlag het stadion in te lopen. We hebben hier hele mooie prestaties geleverd en het is echt bijzonder om dan de vlag te mogen dragen namens alle sporters."

Deel dit artikel op social media: