NOC*NSF Sportverenigingen Coronavirus en sport Sportbonden

Verdere versoepeling maatregelen voor sport

6 mei 2020
Verdere versoepeling maatregelen voor sport

Het kabinet heeft woensdagavond de maatregelen rond de bestrijding van het coronavirus verder versoepeld. Voor de sport houdt dat in dat per 11 mei ook iedereen ouder dan 18 jaar buiten kan sporten en bewegen op 1,5 meter afstand van elkaar. Sinds 29 april mocht de jeugd tot en met 18 jaar georganiseerd en onder begeleiding onder voorwaarden al weer samen sporten

Als het virus onder controle blijft, kan per 1 september een volgende stap worden gezet: alle binnensporten zijn dan weer mogelijk voor alle leeftijden. De deur kan dan ook van het slot voor fitnessclubs. Sportwedstrijden kunnen dan plaatsvinden zonder publiek. Dit geldt ook voor het betaald voetbal. 

Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF: “Goed nieuws dat het met de bestrijding van het coronavirus zo goed gaat dat het kabinet vanavond met een plan kon komen om langzaam maar zeker uit de intelligente lockdown te komen. Tegelijkertijd realiseer ik me heel goed dat er iedere dag opnieuw mensen aan de gevolgen van het virus overlijden en er nog steeds veel mensen ernstig ziek van zijn of worden. De sport staat daarom onverminderd achter de maatregelen van het kabinet."

Wij gaan alle maatregelen nemen om de nu toegestane verruimde openstelling op een veilige manier mogelijk te maken
Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF

"De nu aangekondigde stapsgewijze terugkeer naar een samenleving die niet meer geheel door het virus wordt gedomineerd, geeft Nederland en de sport hoop. Mooi dat de buitensportaccommodaties vanaf volgende week onder voorwaarden ook open mogen voor volwassenen. Voor de jeugd waren ze dat al. Ik weet dat veel sporters en ook vele sportverenigingen met smart op dit moment hebben gewacht."

Dielessen vervolgt: "Deze opnieuw verruimde openstelling is goed voor Nederland. Sport houdt je fit en gezond en helpt je weerstand op peil te houden. Wij gaan in de komende dagen alle maatregelen nemen om de nu toegestane verruimde openstelling op een veilige manier mogelijk te maken."

"Het perspectief dat als alles goed blijft gaan we in ieder geval vanaf 1 september ook weer binnen mogen sporten en de competities - zij het zonder publiek - weer op mogen starten, geeft ons de hoop dat we na deze zomer een vrij groot deel van het oude normaal, namelijk het heerlijk met anderen en minstens één keer per week sporten terug hebben gekregen.”

Deze verruimde openstelling is goed voor Nederland. Sport houdt je fit en gezond en helpt je weerstand op peil te houden
Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF

"Wel hebben wij zorg om al die kinderen en jeugd die vóór de coronacrisis in al die gymzalen, dansscholen, fitnesscentra, sportscholen en andere binnensportaccommodaties zoals zwembaden wekelijks aan sport deden. Laten we hen niet vergeten en onze uiterste best doen om ook die sporten de ruimte te geven. Zou erg fijn zijn dat als de ontwikkelingen dat toelaten, de binnensportaccommodaties eerder dan 1 september hun deuren in ieder geval voor de jeugd van Nederland weer kunnen openen."

Deel dit artikel op social media: