NOC*NSF Coronavirus en sport

Vragen over het coronavirus en sport

14 maart 2020
Vragen over het coronavirus en sport

Bij NOC*NSF komen veel vragen binnen rond de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Het gaat daarbij vooral over het deelnemen aan en organiseren van internationale sportevenementen in en buiten Nederland. Kern van het advies van NOC*NSF is om de reisadviezen van Buitenlandse Zaken goed te volgen en voor de situatie in Nederland vooral de adviezen van het RIVM op te volgen.

NOC*NSF heeft voor heel Nederland met klem geadviseerd alle sportevenementen waaronder de competitie-, oefen en trainingswedstrijden in ieder geval tot en met 6 april niet door te laten gaan. Dit advies geldt ook voor alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen en vergaderingen.

Sluiten trainingslocaties topsporters

In aanvulling hierop verzoeken we om alle trainingsactiviteiten én huisvesting van sporters op topsportcentra en sublocaties te sluiten. Dit geldt voor de opleidingsprogramma's en de topsportprogramma's en dus ook voor de olympische, niet-olympische en paralympische sporters waarvoor in de afgelopen dagen een geïsoleerde trainingssetting tot stand is gebracht.

Deel dit artikel op social media: