NOC*NSF Coronavirus en sport Tokyo 2020

Olympische en Paralympische Spelen in de zomer 2021

30 maart 2020
Olympische en Paralympische Spelen in de zomer  2021

De Olympische Spelen die vanwege het coronavirus zijn uitgesteld tot volgend jaar, vinden nu plaats van 23 juli tot 8 augustus 2021. Dat maakten het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het Japans organisatiecomité voor Tokyo 2020 maandag bekend. De Paralympische Spelen schuiven hiermee ook op en starten op 24 augustus en eindigen op 5 september. De Spelen blijven de naam Tokyo 2020 dragen.

Het IOC en de Japanse organisatoren beslisten afgelopen dinsdag om de Spelen niet in 2020 te laten plaatsvinden en slaagden erin de knoop voor een nieuwe datum snel door te hakken. 

"Goed dat er nu duidelijkheid is. Vooral voor de sporters die nu weer kunnen plannen", reageert Maurits Hendriks technisch directeur van NOC*NSF. "Een verschuiving naar het voorjaar zou mooi zijn geweest, maar aan de andere kant, we bereiden ons al zeven jaar met Thermo Tokyo voor op de warmte straks in Tokio.”

Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF vult aan: "Ik snap dat er voor gekozen is een vol jaar voor de nieuwe voorbereidingen te nemen. Dat zullen wij ook doen. Zodra de coronacrisis bezworen is, en laten we hopen dat dit spoedig het geval zal zijn, maken we de stand van zaken van de Nederlandse sport op en bepalen we op welke wijze wij in 2021 met TeamNL naar Tokyo gaan.”

Deel dit artikel op social media: