Topsport Lausanne 2020

Vijftien sporters naar Jeugd Olympische Spelen

Redactie 19 december 2019
Vijftien sporters naar Jeugd Olympische Spelen

Vijftien jonge sporters vertegenwoordigen Nederland volgende maand bij de Jeugd Olympische Winterspelen in Lausanne. Talent TeamNL werd donderdag op Papendal gepresenteerd en overgedragen aan chef de mission Marianne Timmer. Het sportevenement in de Zwitserse stad is van 10 tot en met 22 januari.

Prachtig team met veel potentie

Talent TeamNL Lausanne 2020 bestaat uit zeven ijshockeyers, een snowboarder, drie shorttrackers en vier schaatsers. Anneke van Zanen-Nieberg, voorzitter van NOC*NSF, droeg de talentvolle sporters namens betreffende bonden over aan de chef de mission. Marianne Timmer, die als schaatsster drie keer olympisch goud veroverde, laat weten trots te zijn: "Dit is een prachtig team met veel potentie. Voor zowel de Jeugd Olympische Spelen als voor de toekomst. De komende Jeugd Olympische Spelen zijn voor de sporters een unieke gelegenheid om de olympische sfeer te proeven en te ervaren hoe het is om aan een internationaal toernooi deel te nemen. Het resultaat is belangrijk, maar niet leidend. Ik kijk uit naar een leerzame week met mooie prestaties van onze sporters én hun coaches. Ik ben trots dat ik als chef de mission hier mijn steentje aan mag bijdragen!’

Talent TeamNL

Deze vijftien sporters staan in de startblokken:

- Schaatsen: Myrthe de Boer, Sebas Diniz, Isabel Grevelt en Remo Slotegraaf
- Shorttrack: Jenning de Boo, Diede van Oorschot en Michelle Velzeboer
- Snowboarden: Melissa Peperkamp
- IJshockey: Sanne Claessens, Kimberly Collard, Iris van Houten, Roos Karst, Ryan Kölgen, Corné van Stuijvenberg en Dylan Wesseling

De langebaanschaatsers staan niet in Lausanne zelf aan de start, maar schaatsen - in de openlucht - in Sankt Moritz. De ijshockeyers komen uit in een bijzondere competitie. Zij spelen een 3x3 competitie met teams die samengesteld zijn uit spelers van verschillende nationaliteiten.

Jeugd Olympische Spelen

De Jeugd Olympische Spelen worden op initiatief van het Internationaal Olympisch Comité georganiseerd. In Lausanne komen van 10 tot en met 22 januari bijna 1.900 sporters in de leeftijdscategorie van 14 tot en met 18 jaar in actie. 

Meer informatie over het evenement en de Nederlandse deelnemers is te vinden op: www.nocnsf.nl/lausanne2020.

Deel dit artikel op social media: