Beweegprogramma 'Ik neem je mee'

Miljoenen Nederlanders beleven plezier aan sport. Sport is gezond, geeft plezier en is van grote maatschappelijke waarde. Sport brengt Nederland samen: op zaterdagmorgen samen op of naast het veld, of in het oranje op de tribunes samen successen vieren. Sport heeft de kracht mensen uit hun isolement te halen en grote groepen te verbinden.

Toch zijn er, ondanks de toename in de sportdeelname, grote uitdagingen in de sport. Niet voor iedereen is sporten en bewegen namelijk even vanzelfsprekend. Sommige mensen ondervinden drempels om te beginnen met sporten. Dat kan zijn omdat zij vanwege leeftijd, fysieke of mentale gezondheid, etnische achtergrond, seksuele geaardheid of sociale positie belemmeringen ervaren om te bewegen of te sporten.

Aan de hand van beweegprogramma ‘Ik neem je mee’ probeert NOC*NSF die drempels af te nemen: door zo iemand te koppelen aan een sportief ambassadeur, die af en toe helpt en motiveert.

Sportieve ambassadeurs en beginnende sporters

Ik neem je mee koppelt dus sportieve ambassadeurs aan beginnende sporters. De sportieve ambassadeur is een sporter, die weet hoe het is om plezier aan sporten te beleven en iemand anders graag helpt om dat ook te ervaren. De sportieve ambassadeur geeft een 'nieuwe sporter' even een duwtje in de rug, wanneer hij/zij dat nodig heeft.

Onder sportieve ambassadeurs zitten allerlei verschillende mensen: van topsporters tot fanatieke sporters die gewoon graag een steentje bij willen dragen. Kortom: allemaal willen ze hun ‘maatje’ meenemen in de grote groep Nederlanders, die al van sporten en bewegen geniet. Voor iedereen die zich aanmeldt wordt een passende ambassadeur gezocht.

Ben jij een sportieve ambassadeur?

We zoeken sportievelingen, die graag aan de gang gaan met het motiveren en enthousiasmeren van nieuwe sporters. Misschien geef jij al training op jouw sportclub, ben je student van een sportopleiding, of sport je al een langere tijd - wellicht zelfs op hoger niveau.

Jij kan als sportief ambassadeur iemand anders net zo veel plezier in sport te laten krijgen als je zelf ervaart. Denk jij dat je en match bent en vind je het leuk om actief aan de slag te gaan met nieuwe sporters? Dan zoeken we jou als sportieve ambassadeur.

Ben je een beginnend sporter?

Wil jij graag een sport oppakken, maar weet je niet waar je moet beginnen of heb je een steuntje in de rug nodig? Misschien ervaar jij drempels om te beginnen met een sport. Misschien weet je simpelweg niet welke sport bij je past, voel je je niet thuis op sportclubs, kamp je met gezondheidsproblemen of een fysieke of mentale beperking. 

'Ik neem je mee' helpt je en maakt het je makkelijker om te beginnen met een nieuwe hobby: sport!   

Invulling van het programma?

Hoe jij invulling geeft aan Ik neem je mee willen we graag zo veel mogelijk door jou én je maatje zelf laten bepalen. We streven ernaar om de sportieve ambassadeurs regionaal te koppelen aan een beginnend sporter. 

Wil je hooguit één of twee keer telefonisch contact met iemand opnemen en verder af en toe via ons kaartjes sturen om jouw maatje te motiveren, dan is dat prima. Heb je mogelijkheden om een bezoekje te koppelen, dan is dat geweldig, maar niet bij voorbaat noodzaak.    

Meedoen?

Nog vragen?

Heb je nog vragen? Stel ze ons via

Heb je nog vragen? Stel ze ons via

ikneemjemee@nocnsf.nl