Programma 25 maart: deelsessies, Omnisport Apeldoorn

Er worden verschillende sessies door onze partners georganiseerd om sportbestuurders te voorzien van informatie.

  • Ga in verschillende sessies dieper in op diverse thema’s: opleiden van bestuurders, diversiteit, bestuurdersprofielen, omgang met de code, juridische aspecten etc.
  • Werk samen met meer sportbestuurders of andere sport gerelateerde functies aan een positieve sportomgeving.
  • Pas de opgedane kennis toe en maak er weer een feest van!

10:00-12:00 uur: gRoei programma

Sessieleider: Martijn van Westerop, vanuit de KNRB

De Koninklijke Nederlandse Roei Bond gaat een kort en intensief opleidingsprogramma draaien voor oud-bestuurders. Dit gebeurt in drie modules van in totaal vier dagen. Het doel is om jou als jonge, talentvolle sportbestuurder te ondersteunen in je ontwikkeling en je te helpen om een bijdrage te leveren aan de roei- en sportwereld. Tijdens de workshop zal hier een voorproefje van worden gegeven.

Meer info via

Meer info via

Martijnvanwesterop66-@gmail.com

13:30-15:00 uur: Werven van nieuwe bestuurders

Sessieleider: Roel Roelfzema, K+V

Deze sessie is voor verenigings- en bondsbestuurders die erachter willen komen hoe en waar ze geschikte nieuwe bestuurders kunnen vinden. Meer informatie volgt.

Meer info via:

Meer info via:

roelfzema@kv.nl

16:00-18:00 uur: Relevante opleidingsprogramma’s voor bestuurders

Sessieleider: Sander Claassen, Wagner

Vanuit je rol als (aankomend) bestuurder of commissaris in de sport merk je, dat ook op het gebied van governance veranderingen elkaar snel opvolgen. Maatschappelijke, ecologische, economische en digitale transities beïnvloeden óók jouw rol. Toch zit vernieuwing nog niet automatisch in de genen van de board. Tijdens deze Kennisbijeenkomst Governance & Strategie voor Commissarissen & Bestuurders,verken je deze velden. Maar net zo belangrijk, is de dynamiek tussen bestuur en toezicht. De spanning tussen afhankelijkheid en vertrouwen. De opkomst van externe toezichthouders. Het belang van reputatie. Met deze Kennisbijeenkomst maak je de next step.

Deze sessie is voor managers, ondernemers, bestuurders en toezichthouders (commissarissen) in de sport.

Meer info via

Meer info via

sander@wagner.nl

19:00-21:00 uur: Juridische hoogtepunten in de nieuwe code

Sessieleider: Michiel van Dijk, CMS Advocaten

De juridische hoogtepunten en vooral relevante punten van de nieuwe Code worden besproken tijdens deze kennisbijeenkomst voor verenigings- en bondsbestuurders. Er wordt een vergelijking gemaakt tussen de huidige Code (Code Loorbach) en de nieuwe Code. Op basis van praktijkvoorbeelden wordt aangegeven wat de do’s & the dont’s zijn, alsmede tips & tricks door Michiel van Dijk. Er wordt vooral een praktische blik geworpen op het goed hanteren van de nieuwe code.

Meer info via

Meer info via

michiel.vandijk@cms-dsb.com