Een kort overzicht van de activiteiten van de sportbonden:

Atletiek

De atletiekunie is actief op haar website en op haar social media. Bekijk hieronder ook een video van 2019.

Autosport (KNAF)

De Koninklijke Nederlandse Automobiel Federatie richt zich vooral op het werven van nieuwe officials en zal met een aantal filmpjes de huidige officials in het zonnetje zetten.

Badminton (Badminton Nederland)

De Badminton Nderland richt zich vooral op de werving van nieuwe scheidsrechters: 'De beste plaats om badminton te kijken…' Via social media wordt iedereen bekend gemaakt met de scheidsrechter.

Golf (NGF)

De Koninklijke Nederlandse Golf Federatie zal onder anderen Joost Luiten inzetten om te wijzen op het unieke van de golfsport: op Golf.nl een campagne ‘Golfers bedankt’ met aandacht voor het unieke element dat je in golf eigen scheidsrechter bent, aandacht voor de golfregels.

Handbal (NHV)

Het Nederlandse Handbal Verbond is de komende week actief op social media de scheidsrechters in het zonnetje zetten, om te beginnen op zaterdag 3 oktober. Twee Nederlandse scheidsrechters fluiten dan de interland tussen Nederland en Duitsland. Daarnaast zal er een Q&A zijn op social media, waarbij scheidsrechters live vragen beantwoorden. Ook zullen wij video’s plaatsen ter promotie van het fluiten.

Handboogschieten (NHB)

De Handboogsport Nederland heeft een podcast opgenomen over scheidsrechters in hun serie Doelgericht. De podcast is hier te vinden.

Hockey (KNHB)

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond organiseert drie spelregelwebinars voor scheidsrechters. ‘De spelregels kennen, dát is hockey’.

Klim- en Bergsport (NKBV)

Ook de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging heeft een mooi filmpje om officials te werven.

Roeien (KNRB)

De Koninklijke Nederlandse Roei Bond (KNRB) wil onder andere met een video en met interviews de rol van de kamprechter onder het voetlicht brengen. Via instagram en berichten worden vragen gesteld over de regels van de roeisport, die stimuleren/enthousiasmeren. De leus: #we hebben er weer zin;

Rugby

Rugby Nederland organiseert lokale bijeenkomsten en is op social media actief;

Schaatsen (KNSB)

De Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond richt op knsb.nl een aparte pagina in voor de Week van de Official. Daar vind je het complete programma, waarin onder andere een bedankfilm van de disciplinemanagers gericht aan de officials, een Masterclass weerbaarheid op zaterdag 3 oktober door Sean Mallon, de webinars van NOC*NSF en een Reglementenquiz die via een e-learning module voor elke discipline wordt gebouwd.

Bedanken, succes wensen, waardering, respect en positieve aandacht staan centraal!

Tennis (KNLTB)

De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond gebruikt #backoncourt. Zij sturen hun officials een bedankje met een leuk aanbod van een van hun sponsoren. Tijdens de week publiceren zij een film. Verder is er een online arbitragemeeting op 10 oktober en worden de 4 webinars van NOC*NSF gepromoot.

Triathlon (NTB)

De Nederlandse Triathlon Bond neemt deel aan het Rondetafelgesprek en zal gedurende de week via social media actief zijn;

Voetbal (KNVB)

De Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond legt de focus op het bedanken van (assistent-)scheidsrechters, centrale boodschap: Scheids bedankt! De KNVB bedankt haar (assistent-)scheidsrechters via een bedankmail, organiseert een meeloopdag en activeert verenigingen en voetballers om (assistent-)scheidsrechters te bedanken.

--> Meer informatie vind je hier.

Volleybal (Nevobo)

De Nederlandse Volleybal Bond zal net als vorig jaar gebruik maken van 'complimentenkaartjes', waarbij de insteek van de teksten/complimenten meer gericht is op de 'coronatijd'. Op de achterkant van het kaartje staan lijntjes voor het vouwen van een vliegtuigje, zodat het kaartje coronamaatregel-proof overhandigd kan worden;

Zwemmen (KNZB)

De Koninklijke Nederlandse Zwem Bond (KNZB) organiseert in dezelfde periode ook de Aquatics week, een week in het teken van sporters/ouders/verenigingen/officials. Zij sturen een welkomstboodschap door breedtesporters vanuit de diverse disciplines: #Welkomterugofficial #fijndatjeweerterugbent #weekvandescheidsrechter.

De webinars worden gedeeld en de campagne #iniedereenschuilteenscheidsrechter wordt ook weer onder de aandacht gebracht om nieuwe waterpoloscheidsrechters te werven.

De verenigingen worden opgeroepen om iets speciaals voor hun scheidsrechters te doen en mogelijk ook voor de bezoekende scheidsrechters.

Laten we er met z'n allen een fantastische Week van de Scheidsrechter van maken! De officials verdienen het!