Wat ga je doen?

Het sportcampagneteam voert de lokale sportcampagne uit. Je hebt nauw contact met lokale politieke partijen en informeert hen over de kracht van sport en bewegen. Je voorziet politieke partijen van input voor hun verkiezingsprogramma, organiseert in aanloop naar de verkiezingen bijvoorbeeld een werkbezoek of sportdebat en informeert na de verkiezingen het nieuwe College van B&W over het belang van sport en bewegen in een nieuw collegeakkoord.  

Wat mag je verwachten?

Bij het uitvoeren van de lokale sportcampagne in jouw gemeente sta je er niet alleen voor. Je ontvangt feiten en cijfers over sport en bewegen en handvatten voor het organiseren van een succesvol  debat of werkbezoek. Er vinden (online) bijeenkomsten plaats waar lokale campagneteams ervaringen met elkaar kunnen delen en waar tips worden uitgewisseld voor een succesvolle campagne. Ook wordt je in iedere fase van de sportcampagne meegenomen in het vak van belangenbehartiging.

Voor wie?

Als lid van een lokaal sportcampagneteam ben je de verbinder tussen de lokale sport en de lokale politiek. Als je je in onderstaande eigenschappen herkent ben je zeker geschikt.

Netwerker: je weet binnen het politieke speelveld de juiste mensen aan te spreken en onderhoudt makkelijk contact. Als het om sport en politiek gaat weten mensen jou en je team te vinden.

Organisatiekracht: je pakt makkelijk dingen op en vindt het geen probleem om samen met je team een vergadering of werkbezoek te organiseren. Ook voor het schrijven van een goede brief draai jij je hand niet om.  

Omgevingsbewust: je bent goed op de hoogte van het doel van de lokale sportcampagne en kent het sportieve en politieke landschap binnen jouw gemeente. Je slaat bruggen tussen verschillende stakeholders en hebt oog voor de diverse belangen van de verschillende organisaties en politieke partijen in de gemeente.

Flexibiliteit: je gaat gemakkelijk om met onderwerpen die continu aan verandering onderhevig zijn. Je speelt snel in op onverwachte zaken en gebeurtenissen die de sportcampagne beïnvloeden en gaat soepel om met veranderingen.