Iedereen zich thuis laten voelen bij jouw club, iedereen het plezier van sport en bewegen laten beleven. Hieronder enkele mooie voorbeelden van hoe andere clubs dat doen.
'Samen in beweging' combineert taal, gezondheid en sport
De verbindende kracht van sport is goed te zien in het programma 'Samen in beweging', dat mensen helpt de Nederlandse taal en gewoonten te leren door samen te sporten en bewegen. "Wij zijn overtuigd van het belang van 'meedoen'", zegt ontwikkelaar Marnix Heida.
Iedereen voelt zich thuis bij DZC’68
Het clubhuis van de Doetinchemse voetbalvereniging DZC’68 is zeven dagen per week open. En niet alleen vanwege het voetbal. De vereniging staat letterlijk open voor tal van andere activiteiten, zoals koken, fietsles en buitenschoolse opvang. Het kan allemaal.
Homoacceptatie bespreekbaar gemaakt
Bij hockeyvereniging hdm uit Den Haag heeft de commissie Sportiviteit &Respect bewust het thema homoacceptatie op de agenda gezet. Het gevolg? "Er wordt nu veel meer gelet op het taalgebruik, we gaan er bewuster mee om."
Nieuwe leden op weg helpen
Iedereen het gevoel geven welkom te zijn, begint bij het steuntje in de rug om nieuwe leden hun plekje te laten vinden binnen de club. Bij TV De Gooische Vallei in Hilversum bedacht Jesse Trommel daarvoor de 'integratiemanager'.
Drempels weghalen
Buurtsportvereniging Teniersplantsoen (BSV) uit de Haagse Schilderswijk slaagde erin om zowel volwassenen als kinderen, voor wie lid worden van een sportclub niet vanzelfsprekend is, toch aan het sporten en bewegen te krijgen.
Statushouders meer dan welkom
Voetbalvereniging BFC in Bussum wilde maar al te graag haar steentje bijdragen aan de integratie van Syrische vluchtelingen. Een heel team speelt mee in de competitie, en
Een taekwondoclub met een maatschappelijke rol
Abdel Kwan is een taekwondovereniging uit Rotterdam, die haar rol veel breder ziet dan 'alleen maar' een sportvereniging. De sportplusvereniging in het Rotterdamse Feyenoord is aook een plek voor mensen met een beperking, vrouwen die zich willen ontwikkelen, ouders die steun kunnen gebruiken bij de opvoeding van hun kinderen