Ik neem je mee: sport jij mee?

Het jaar 2020 belooft een prachtig jaar te worden voor iedereen die aan sport doet. En dat is voor iedereen weggelegd. Met 'Ik neem je mee' willen we het voor die mensen, die een steuntje in de rug daarbij nodig hebben, gemakkelijker maken om dat ook mee te beleven.

Niet voor iedereen is sporten en bewegen even vanzelfsprekend. Sommige mensen ondervinden drempels om te beginnen met sporten. Dat kan zijn omdat deze mensen gezondheidsproblemen ervaren, dat ze bijvoorbeeld een lichamelijke of  verstandelijke beperking hebben, maar het kan ook om andere redenen zijn, bijvoorbeeld omdat ze weinig geld hebben, zich niet thuis voelen in de sport, vluchteling zijn of eenzaam zijn.

Die drempels probeert 'Ik neem je mee' weg te nemen door zo iemand te koppelen aan een sportieve ambassadeur, die af en toe helpt en motiveert. Ben jij zo iemand - of ken jij zo iemand - die door zo'n zetje in de rug het sporten waarschijnlijk wel zou oppakken en volhouden? Meld je dan aan, dan wordt 2020 ook voor jou het jaar waarin je aan het sporten gaat en blijft!

Sportieve ambassadeurs

De sportieve ambassadeur is een sporter, die weet hoe het is om plezier aan sporten te beleven en die jou graag helpt om dat ook te ervaren. En die, als jij even een extra duwtje nodig hebt, je daarbij helpt. Onder de sportieve ambassadeurs zitten allerlei verschillende mensen, van topsporters die naar de Olympische Spelen of Paralympische Spelen in Tokyo gaan dit jaar tot studenten van sportopleidingen. Allemaal willen ze hun 'maatje' meenemen in de grote groep Nederlanders, die al van sporten en bewegen geniet. Voor iedereen die zich aanmeldt wordt een passende ambassadeur gezocht, die jou precies dáár ondersteunt, waar jij dat nodig hebt.

Ondersteuning

Omdat de ambassadeurs verschillende achtergronden hebben, is ook de aard van de ondersteuning bij iedereen anders. Is jouw ambassadeur een TeamNL-er, dan zal er tot aan de Spelen waarschijnlijk vooral telefonisch contact zijn en vinden ontmoetingen later dit jaar plaats. Maar elke ambassadeur vindt het vooral belangrijk dat ook jij het redt om je voornemen vol te houden!

Aanmelden

Is 'Ik neem je mee' voor jou dé manier om de stap te zetten en te beginnen met sporten? Meld je dan aan! Dat is heel simpel: mail naar ikneemje@nocnsf.nl en vertel ons wie je bent en wat je zou willen doen. Dan gaan wij op zoek naar de juiste match voor jou! Heb je nog vragen, dan kun je die uiteraard ook stellen via datzelfde emailadres.

Vragen en aanmelden kan via

Vragen en aanmelden kan via

ikneemjemee@nocnsf.nl