Ook tijdens de Olympische en Paralympische Spelen is aandacht voor duurzaamheid en circulariteit. Het TeamNL Tokyo Center is een gevolg van de vernieuwde samenwerking tussen Heineken en NOC*NSF met een rol voor Papendal.

Gezamenlijk zullen we het nationale huis tijdens de Olympische Spelen weer toekomstgericht maken zodat alle stakeholders zich er welkom en thuis voelen. Met deze doorontwikkeling zijn we toekomstbestendig en kunnen we TeamNL sporters  met een huis ver van huis voor vrienden en familie nog meer in staat stellen de beste prestaties neer te zetten.

Daarnaast bieden we Nederlandse ondernemers binnen de TeamNL Expo nu ook de kans om in deze unieke Olympische setting met hun handelspartners bijeen te komen. Het mes snijdt aan meerdere kanten. Deze Expo zal in de maand juni een belangrijke rol spelen voor Nederlandse bedrijven, partners, sociale entrepreneurs en kennisinstellingen. Deze bedrijven krijgen de kans om in een unieke setting met hun handelspartners bijeen te komen.

De Expo wordt in samenwerking met de Nederlandse overheid en de Nederlandse ambassade in Tokyo, ingericht op belangrijke thema’s waarbij circulariteit & duurzame Olympische Spelen centraal staan. Dit sluit goed aan bij de aandacht die er in Tokyo voorafgaand en tijdens Olympische Spelen zal bestaan voor allerlei innovaties op het gebied van duurzaamheid in combinatie met sport.

Dit TeamNL Tokyo Center wordt met het Holland Heineken House en de TeamNL Expo hét visitekaartje van ons land waar sportiviteit, excelleren, saamhorigheid en gezelligheid bij elkaar komen, gecombineerd met het presenteren van Nederlandse kennis en kunde op het gebied van circulariteit & duurzaamheid.

Gerard Dielessen

Gerard Dielessen (Utrecht, 20 januari 1955) werkte voor het Utrechts Nieuwsblad, de RTV-redactie van de NOS en voor Wegener Uitgeverij Gelderland Overijssel voordat hij in 1997 hoofdredacteur werd van NOVA en chef actueel bij de NPS. In 2002 werd hij hoofdredacteur van Studio Sport en hoofd sportprogramma’s Televisie.

Van 2003 tot en met april 2010 was hij algemeen directeur van de NOS. Vanuit die positie heeft hij o.a. mede vorm kunnen geven aan de huidige multimedia-aanpak. Vanaf 2010 is Gerard Dielessen Algemeen Directeur van NOC*NSF. Sinds 2018 maakt hij deel uit van de Communications Commission van het IOC. Bij RTV Drenthe is hij voorzitter van de Raad van Toezicht.

Gerard houdt zijn hele leven al van sport en is regelmatig te vinden op de fiets, de skipiste en de tennisbaan. 

Jochem Schellens

Jochem Schellens is directeur van Sportcentrum én Hotel Papendal en als projectleider verbonden aan het TeamNL Tokyo House.

Als directeur van sportcentrum Papendal werkt Jochem al jaren aan het creëren van een optimale topsportomgeving en sinds 2010 kan worden gesteld dat Papendal zich heeft ontwikkeld tot de beste van de wereld op het gebied van faciliteiten, duurzaamheid en innovaties. Deze unieke locatie biedt hoogwaardige sportfaciliteiten en -kennis. De samenwerkingen tussen verschillende organisaties op het terrein van onderwijs, gezondheid en vitaliteit beginnen inmiddels ook vruchten af te werpen.

Jochem was van 2010 tot 2014 aan de Olympische Spelen verbonden als projectleider Holland Heineken House en heeft in 2012 een semi-permanent High Performance Center gebouwd nabij het Olympisch dorp.