Naast in het linkermenu genoemde mogelijkheden bestaan er ook nog diverse opties via foundations die je als valide én minder valide talentvolle sporter kunt verkennen.

Yvonne van Gennip Talent Fonds

Het Yvonne van Gennip Talent Fonds verwerft inkomsten onder particulieren en bedrijven. Daarmee wordt talentvolle sporters een kans gegeven de top te behalen.

Een individueel talent met een Belofte-, NT- of IT-status tot en met 24 jaar die aan de voorwaarden voldoet kan jaarlijks van 1 januari tot en met 31 maart een aanvraag doen bij het Yvonne van Gennip Talent Fonds. Klik hier voor meer informatie.

Talentboek, onderdeel van het Yvonne van Gennip Talent Fonds, biedt talentvolle sporters tot en met 24 jaar de mogelijkheid om extra middelen te verwerven door crowdfunding. Op www.talentboek.nl kunnen talentvolle sporters met een belofte-, NT- of IT-status van NOC*NSF of met een bondsstatus van hun sportbond, een profiel aanmaken en aangeven wat ze nodig hebben om hun ambities waar te maken. Hiervoor kunnen zij donaties ontvangen.

Berg Talent

Een andere optie is Berg Talent. Berg Talent wil graag jongeren van 11 tot en met 18 jaar helpen die op sportief vlak heel goed zijn (belofte-, NT- of IT-status van NOC*NSF) maar die niet voldoende financiële middelen hebben om de absolute top te behalen. Berg Talent is een particulier fonds van de familie van den Berg met een ANBI status. Zij doen er alles aan om Nederlands talent niet onnodig verloren te laten gaan en maken dan ook graag kennis met jou. Berg Talent ondersteunt ook de minder valide sporters.

Wil jij weten of je in aanmerking komt voor ondersteuning door Berg Talent, kijk dan op www.bergtalent.org. Uiteraard kun je altijd je coach of sportbond vragen om je te helpen met de aanvraag.