Heb je als topsporter geen of een laag inkomen? Dan betaal je geen of weinig belasting. Het kan zijn dat het bedrag aan heffingskortingen waarop je recht hebt, hoger is dan de belasting die je moet betalen. 

Je kunt jouw heffingskortingen dan niet volledig verrekenen met de belasting die je moet betalen. Het bedrag dat je overhoudt, kan onder bepaalde voorwaarden gedeeltelijk aan je worden uitbetaald. Voorwaarde hiervoor is wel dat je een fiscale partner hebt die voldoende belasting betaalt.

Disclaimer
Ongeacht het feit dat de bovenstaande informatie zorgvuldig is samengesteld, kunnen NOC*NSF, NL Sporter en de Belastingdienst niet instaan voor (de gevolgen van) mogelijk onvolledige of verouderde informatie als gevolg van nieuwe, vervallen en/of gewijzigde wet- en regelgeving. Controleer daarom vooraf of de betreffende regeling nog bestaat, juist is en van toepassing is op jouw situatie.

Mocht je als lezer tegen onvolkomenheden aanlopen, of mocht je zelf nog aanvullende fiscale regelingen kennen die hier niet genoemd zijn, dan verzoeken wij je dit te melden via 
athleteservices@nocnsf.nl. Zo houden we elkaar goed geïnformeerd over actuele wet- en regelgeving waar alle topsporters profijt van kunnen hebben!

Inzake aftrek van kosten:
Bij alle wet- en regelgeving die betrekking heeft op aftrek van kosten, spreekt het voor zich dat hiervoor alléén kosten in aanmerking komen die daadwerkelijk op de sporter drukken. Dit betreft dus niet de kosten die bijvoorbeeld al via het Fonds voor de Topsporter, je sportbond of je sponsor vergoed zijn.